Home Koronavirus Treći krug masovnog cijepljenja u našem gradu ovog vikenda

Treći krug masovnog cijepljenja u našem gradu ovog vikenda

Liječnici obiteljske medicine obavijestit će pacijente o terminu cijepljenja, a na raspolaganju je 15.000 doza Pfizera te 5.000 doza Astra Zenece

PODIJELITE
Foto: Tomislava Bradić

U subotu i nedjelju 8. i 9. svibnja na području Zagrebačke županije kreće treći krug masovnog cijepljenja u sklopu kojeg će se cijepiti 20.000 osoba na devet posebno organiziranih punktova od 8.00 sati u svim gradovima Zagrebačke županije.

Cijepljenje će se u našem gradu održati u Srednjoj strukovnoj školi, Ul. kralja Stjepana Tomaševića 21. Liječnici obiteljske medicine obavijestit će pacijente o terminu cijepljenja, a na raspolaganju je 15.000 doza Pfizera te 5.000 doza Astra Zenece.

– Prethodna dva kruga masovnog cijepljenja u Zagrebačkoj županiji prošla su bez gužve i čekanja prvenstveno zbog naših sugrađana koji se drže dogovorenih termina na čemu im se zahvaljujemo, ali i ekipe zdravstvenih djelatnika te pripadnika civilne zaštite i javnih službi koji sjajno odrađuju svoj posao. Idemo ponoviti sjajno odrađen posao i ovaj vikend, ali i 15. svibnja kada planiramo cijepiti još 10.000 stanovnika – rekao je Leo Šunjić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Foto: Tomislava Bradić

Masovno cijepljenje u svibnju bit će organizirano i 21.,22.,23. te 28.,29. i 30. svibnja.

Na području Zagrebačke županije trenutno je procijepljeno 23,6% stanovnika, a tijekom svibnja plan je na posebno organiziranim vikend punktovima cijepiti 74.000 stanovnika, te dodatno 67.000 stanovnika u ordinacijama liječnika obiteljske medicine te putem mobilnih timova. Tako će do kraja svibnja barem jednom dozom cjepiva biti procijepljeno 63 posto stanovnika Zagrebačke županije.

Prema najavama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Zagrebačka županija u lipnju može očekivati dodatnih 107.000 doza cjepiva.

Iako je interes stanovnika za cijepljenje velik, iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije mole stanovnike Zagrebačke županije da se odazovu na pozive svojih liječnika te da se cijepe kako bi se čim prije obuzdala pandemija koronavirusa. Također, Županijski zavod trenutno ne koristi nacionalnu platformu, ali će ju rado implementirati u svoj rad čim bude dorađena jer cilj je olakšati naručivanje zdravstvenim djelatnicima i stanovnicima.

Inače, na području Zagrebačke županije danas su zabilježena 162 nova slučaja COVID-19, a više informacija dostupno je ovdje.