Home Gospodarstvo Ivan Palčić iz Vukovine u užem izboru za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika!

Ivan Palčić iz Vukovine u užem izboru za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika!

Nakon pristiglih rekordnih 68 prijava mladih poljoprivrednika u konkurenciji najboljih procjenom stručnog žirija ostao je 21 projekt, među kojima su čak četiri s područja Zagrebačke županije

PODIJELITE
Foto: Zlatko Šimić, Željko Hajdinjak, Boris Kovačev i Bruno Konjević/Cropix

Helena Vugec Fabek, Goran Vrabec, Ivan Palčić i Josip Mužinić mladi su poljoprivrednici s područja Zagrebačke županije koji su ušli u finale izbora za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika.

Nakon što je na natječaj pristiglo rekordnih 68 prijava mladih poljoprivrednika koji su svoje projekte, snove i planove o razvoju poljoprivrede željeli podijeliti s javnošću, u konkurenciji najboljih procjenom stručnog žirija ostao je 21 projekt, među kojima čak četiri s područja Zagrebačke županije, a jedan od njih je naš sugrađanin Ivan Palčić.

Naime, Ivan Palčić iz Vukovine je nakon nesreće s 19 godina završio u kolicima, a to ga nije spriječilo da vozi traktor. Ratarska proizvodnja žitarica, izvlačenje drva iz šume i prodaja ogrjevnog drva ono je čime se Ivan bavi, dok u slobodno vrijeme, za svoj gušt, vozi motor. Ivan je bio i prvak Zagrebačke županije u oranju u kategoriji plugova premetača. Ivanovu priču pročitajte ovdje.

Na portalu Jutarnji.hr koji je medijski pokrovitelj Izbora čitatelji imaju priliku pogledati priče i video priloge i glasati za najbolje koji će redakcija Jutarnjeg lista posebno nagraditi. U međuvremenu bit će poznati i rezultati drugog kruga glasanja žirija, pa je planirano kako bi se svečana dodjela nagrada i proglašenje najboljih trebalo održati u petak, 21. svibnja.

Ovim putem pozivamo vas da podržite on line glasanjem naše mlade poljoprivrednike klikom na IZBOR NAJBOLJEG HRVATSKOG MLADOG POLJOPRIVREDNIKA/CU.

Glavni sponzor Zagrebačka banka troje prvoplasiranih nagradit će novčanom nagradom u ukupnom iznosu od 50.000 tisuća kuna, te osigurati financijsku edukaciju, kao i pomoć u ispunjavanju prijava za fondove EU. Sponzor natječaja Konzum osigurat će najuspješnijima plasman njihovih proizvoda na njihovim prodajnim mjestima. Ambasadorica projekta Sunčana Glavak osigurala je put u Bruxelles za svih 21 finalista na dodjelu nagrade za najboljeg mladog EU poljoprivrednika.

Inače, peti natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/cu 2021. organizira Sunčana Glavak, hrvatska zastupnica u EP i ambasadorica projekta za Hrvatsku iz redova EPP, Ministarstvo poljoprivrede RH i medijski pokrovitelj Jutarnji list.