Home Sport TRČAO 12 SATI! Berislav Devčić uspješno predstavio Maraton klub

TRČAO 12 SATI! Berislav Devčić uspješno predstavio Maraton klub

Otrčao je ukupno nešto više od 85 kilometara

PODIJELITE

U subotu, 6. studenog je u Hrvatskoj Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u 12-satnom trčanju. Na natjecanju je sudjelovao i Berislav Devčić iz Maraton kluba Velika Gorica koji je u 12 sati otrčao ukupno 85 km i 172 m (nešto više od dva klasična maratona) s time da je više od 60 km “brzo” hodao.

Natjecanje je održano po prohladnom ali suhom vremenu na sportskom kompleksu Mladost na Savi. Natjecatelji su počeli trčati u 7 sati ujutro i trčali su sve do 19 sati navečer. “Da sve bude još (mentalno) zahtjevnije, utrka se trčala dijelom na atletskoj stazi, a dijelom na okolnim terenima, tako da su neki napravili i preko 200 krugova.”, objašnjavaju iz Maraton kluba.

Berislav Devčić ispričao je svoje dojmove: “Istaknuo bih jednu izuzetno poticajnu atmosferu koja je vladala za vrijeme natjecanja. Vedro raspoloženje među natjecateljima, trajno bodrenje sa strane, kao na biciklističkim utrkama, duhoviti komentator utrke, stimulativna glazba. Zbog svega toga, preporučio bih ovo natjecanje svim maratoncima. To je nešto što treba doživjeti!”

Maraton klub Velika Gorica ovime je zaključio atletsku 2021. sezonu te se svi vesele malom odmoru prije početka priprema za natjecanja u dvorani početkom sljedeće godine.