Home Vijesti Tko je najuzornija seoska žena vašeg kraja? Prijavite je!

Tko je najuzornija seoska žena vašeg kraja? Prijavite je!

Vi odabirete tko će predstavljati Turopolje i naš kraj

PODIJELITE

Udruga Uzorne Hrvatske Seoske Žene poziva zainteresirane kandidatkinje da se prijave za Izbor “Najuzornije Hrvatske Seoske Žene”, s rokom prijave do 1. lipnja 2024. Prošlih godina naše Turopolje su predstavljale Snježana Dianežević i Goga Brozović.

Najuzornija hrvatska seoska žena treba imati između 25 i 65 godina, biti državljanka Hrvatske, živjeti na selu, uživati ugled u svojoj zajednici, održavati uredno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, te proizvoditi poljoprivredne proizvode, rukotvorine ili umjetnička djela. Također, treba biti aktivna u promicanju društvenog, kulturnog i gospodarskog napretka svoje obitelji i zajednice te pružati podršku drugim ženama s različitim savjetima i idejama. Kandidatkinja ne smije imati sudjelovanje na prijašnjim izborima za Najuzorniju Hrvatsku Seosku Ženu.

Prijave trebaju sadržavati ime i prezime kandidatkinje, datum i godinu rođenja, adresu, kontakt broj, e-mail adresu, bračni status, broj djece, zanimanje, obrazovanje i kratak životopis.

Svoje prijave možete poslati do 1. lipnja 2024. na adresu Uzorne Hrvatske Seoske Žene, Cekovići 26, 10413 Kravarsko, ili putem e-pošte na katica.jerlekovic@gmail.com. Prijavni obrazac za prijavu na Izbor najuzornije hrvatske seoske žene se nalazi ovdje.

Izbor za “Najuzorniju Hrvatsku Seosku Ženu” održat će se 5. listopada 2024. godine u Zadarskoj županiji. Također, diljem svijeta, 15. listopada obilježava se kao Svjetski dan seoske žene. Od 2000. godine taj datum obilježava se i u Republici Hrvatskoj, a projekt je započeo u Zagrebačkoj županiji. Cilj projekta je istaknuti doprinos i ulogu seoskih žena u održavanju i razvoju ruralnih područja.