Home Izdvojeno Tin Kaurić prvak Hrvatske u sprint i standardnom aquatlonu

Tin Kaurić prvak Hrvatske u sprint i standardnom aquatlonu

"S dvostrukom krunom potvrdio je da je jedan od najboljih natjecatelja u Hrvatskoj u ovoj disciplini u posljednjih nekoliko godina"

PODIJELITE

Proteklog vikenda na Blijskom jezeru u Osijeku održala su se prva dva natjecanja u ovoj triatlon sezoni, i to Prvenstva Hrvatske u sprint aquatlonu te u standardnom aquatlonu.

Na prvenstvu je nastupio član Triatlon kluba Velika Gorica Tin Kaurić. Tin je odnio dvostruku pobjedu u apsolutnoj kategoriji i time postao prvak Hrvatske u sprint i u standardnom aquatlonu.

“U izuzetno jakoj konkurenciji s odličnim plivanjem i još boljim trčanjem u oba dana Tin je suvereno pobijedio sve natjecatelje. S dvostrukom krunom potvrdio je da je jedan od najboljih natjecatelja u Hrvatskoj u ovoj disciplini u posljednjih nekoliko godina. Nažalost, potvrdu dobre forme neće moći pokazati na europskim i svjetskim natjecanjima s obzirom na to da su zbog COVID-19 situacije sva otkazana u ovoj sezoni.”, navode iz Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice.

Aquatlon je natjecanje u više sportova koje se sastoji od kontinuiranih elemenata plivanja i trčanja, temeljeno na testiranju izdržljivosti natjecatelja. Počinje se s dionicom plivanja pa prelazi u trčanje. Dužina dionica plivanja i trčanja varira ovisno o tipu natjecanja.

U sprint aquatlonu pliva se u pravilu 500 metara te trči 2,5 kilometara, dok se kod standardnog aquatlona pliva jedan kilometar te trči pet kilometara. Na određenim natjecanjima postoji i kombinacija trčanja, plivanja pa ponovo trčanja. Konačan rezultat formira se prema zbrajanju oba elementa i tranzicije. Aquatlon spada u disciplinu triatlona jer se u prelaze jednake dužine plivanja i trčanja kao i u triatlonu, ali naravno bez bicikla.

Ovaj format natjecanja službena je disciplina Europske i Svjetske triatlon federacije (ETU i ITU), koji na godišnjoj razini organiziraju europska i svjetska prvenstva.