Home Najave Tijekom sljedećeg tjedna policija će pojačano nadzirati korištenje pojasa

Tijekom sljedećeg tjedna policija će pojačano nadzirati korištenje pojasa

Navedenu akciju PU zagrebačka će provesti u suradnji s Udrugom „Roda“ čiji će predstavnici vozačima davati savjete i upute o pravilnom prijevozu djece i korištenju dječjih sjedalica

PODIJELITE
Foto: Ilustracija/Pexels

U tjednu pred nama, od 4. do 10. travnja 2022. godine na području Policijske uprave zagrebačke provest će se preventivno-represivna akcija „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa“. Tijekom ove akcije policija će nadzirati i sankcionirati, osim ciljanih prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i korištenje dječjih sjedalica.

– Preventivno-represivna akcija će biti usmjerena prema vozačima ali i putnicima na prednjim sjedalima te će se mjere poduzimati i prema putnicima na stražnjim sjedalima vozila, kao i u slučaju nepropisnog prijevoza djece, sukladno važećim zakonskim odredbama – pojašnjavaju iz policije.

Također, navedenu akciju PU zagrebačka će provesti u suradnji s Udrugom „Roda“ čiji će predstavnici vozačima davati savjete i upute o pravilnom prijevozu djece i korištenju dječjih sjedalica.

– Kako bi bilo što manje tragičnih događaja i kako bi se razina sigurnosti u cestovnom prometu podigla na još višu razinu, ovim putem pozivamo vozače i putnike u cestovnom prometu da se pridržavaju zakonskih odredbi – poručuju.