Home Izdvojeno Teatar Gavran u grad donosi ‘Lutku’

Teatar Gavran u grad donosi ‘Lutku’

PODIJELITE

Kada muškarac nakon sedam godina veze ostane sam, odluči potražiti sreću sa drugom ženom. Ona je zapravo žena-lutka i najsavršeniji android proizveden u laboratoriju s namjerom da usreći muškarca.

Androidnu lutku konstruirala je znanstvenica nedugo nakon svoga bračnog brodoloma pa je u lutku prenijela svoj kritički pogled na muškarce. Kroz humorne situacije, svojim prostodušnim pogledom, lutka će ukazati muškarcu na sve propuste koje je činio prema ženama te će povremeno i ona s njime dolaziti u sukobe koji su neizbježni u zajedničkom životu osoba suprotnoga spola.

-Priča nas postupno vodi prema katarzičnom i melodramatičnom završetku koji poziva na uzajamno razumijevanje žena i muškaraca. I naš junak i gledatelji kroz predstavu osvještavaju da stvarni muško-ženski odnos ne može biti zamijenjen ni kupljenom ni virtualnom ljubavlju.-objašnjavaju u Teatru Gavran.Pinčić Kurbaša (1)U ulozi ostavljenog mladića Marka naći će se Robert Kurbaša dok će lutku Stelu igrati Doris Pinčić. Glumica je za ovu ulogu osvojila 2013. godine Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju mladu glumicu do 28 godina starosti. Iste godine na Festivalu smijeha i komedije u Poreču, predstava je osvojila Zlatni zub.

Autor i redatelj predstave ‘Lutka’ je Miro Gavran, a možete ju pogledati već sutra u 20 sati u Pučkom otvorenom učilištu.

Fotografije: teatar-gavran.hr