Home Kultura SVIJET ŽICE I STAKLA Izložba umjetnice s velikogoričkom adresom – Željke Kaurić

SVIJET ŽICE I STAKLA Izložba umjetnice s velikogoričkom adresom – Željke Kaurić

Otvorenje je u petak, 12. studenoga u Izložbenom prostoru POU VG

PODIJELITE

U petak, 12. studenog s početkom u 19.00 sati, u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta, otvara se izložba umjetnice s velikogoričkom adresom – Željke Kaurić. Izložbu će otvoriti Ante Živković Fošar.

Rad sa staklom i njegovo korištenje u suvremenom kiparstvu bilježi veliki zamah kako na svjetskoj razini tako i kod nas. Među onima koji su mu odlučili posvetiti umjetničku pažnju spada sa svojim osebujnim pristupom Željka Kaurić.

Njezine kiparske kompozicije sastavljene su od staklenih elemenata postavljenih na posebne transparentne plohe, čije semantičke odrednice prepoznajemo kao simbole suvremene umjetnosti. Takve staklene kompozicije plijene našu pažnju svojom odmjerenošću i rafiniranošću, ništa u njima nije suvišno niti nepotrebno.

Željka Kaurić rođena je 1976. godine u Sisku. Osnovnu školu završila je u Glini. Maturirala je 1995. godine u Školi za tekstil, kožu i dizajn u Zagrebu, Odjel dizajn tekstila i odjeće. Na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu 2019. godine završila je diplomski studij Tekstilnog i modnog dizajna – smjer Teorija i kultura mode. Od 2016. godine članica je ULIKUMVG-a. Sudjeluje na skupnim izložbama i likovnim kolonijama, a ovo je druga njena samostalna izložba. Živi i radi u Velikoj Gorici.

Izložba ostaje otvorena do 25. studenoga 2021. godine.