Home Gospodarstvo Sve škole i vrtići su provjereni, za učenike iz PŠ Dubranec će...

Sve škole i vrtići su provjereni, za učenike iz PŠ Dubranec će biti određeno drugo rješenje

Prijavljene su bile štete na 21 školskom i 13 predškolskih objekata. Neupotrebljivim je ocijenjen objekt PŠ u Dubrancu, a privremeno je neupotrebljiva i sportska dvorana OŠ Eugena Kumičića

PODIJELITE

Odmah po samom događanju potresa krenulo se sa procjenom stanja školskih i predškolskih objekata na goričkom području. Svi objekti gdje su ustanovljene i najmanje štete su bili prijavljeni, a ovlašteni inženjeri su ih obišli.

– Prijavljene su bile štete na 21 školskom i 13 predškolskih objekata. Neupotrebljivim je ocijenjen objekt područne škole u Dubrancu, a privremeno je neupotrebljiva i sportska dvorana OŠ Eugena Kumičića. Svi ostali objekti su uporabljivi, imaju manje ili veće štete koje su se praktički odmah dan nakon potresa krenule sanirati, tebi do početka drugog polugodišta, 18. siječnja trebale biti sanirane – kazao je Neven Topolnjak, pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i sport.

Ono što još nije odlučeno je, kako će početi nastava u drugom polugodištu, budući da je dio županija već donio odluku da se nastava do 31. ožujka kao dio epidemioloških mjera održava online za više razrede, dok bi se za niže razrede održavala regularno u školskim objektima. Čekamo se rješenje i prijedlog Ministarstva ali i Zagrebačke županije.

Upitno je kako će se održavati nastava za učenike PŠ Dubranec

Što se tiče održavanja nastave za PŠ Dubranec, prva dva tjedna nastava će svakako biti online, na što smo se već svi navikli i u prvom polugodištu.

– Gledamo kako bismo organizirali rad za djecu PŠ Dubranec, te tražimo najizglednija rješenja poput nekog društvenog doma, a koji bi zadovoljavao uvjete koje traži Ministarstvo poput prostornih i sigurnosnih uvjeta. Čim pronađemo rješenje, priopćit ćemo ga. Imamo i zamjensko rješenje, a to je da se djeca prevoze do PŠ Lukavec, ali najprije idemo probati s prvom opcijom, za koje čekamo suglasnost Ministarstva – istaknuo je pročelnik Neven Topolnjak.

Psihološka pomoć građanima

U prostoru Centra pružaju psihološku pomoć, najviše za stanovnike općina Kravarsko i Pokupsko. Od jučer su počele radionice u našim vrtićima oje su namijenjene zaposlenicima i odgojiteljima, a tiču se suočavanja sa stanjem nakon potresa, Slične će radionice biti namijenjene i za učitelje u školama kad nastava započne.

– Odmah po potresu aktivirali smo i našu ustanovu Centra za djecu, mlade i obitelj, kroz psihološku pomoć našim građanima, a naročito građane čiji su domovi jako stradali te su smješteni u Garden Hill, među kojima su smješteni i stradali iz drugih područja, koje su zbrinuli i psihološki obradili – otkrio je pročelnik Neven Topolnjak.