Home Izdvojeno Sutra će velika fašnička povorka proći gradom, a navečer je na redu...

Sutra će velika fašnička povorka proći gradom, a navečer je na redu veliki koncert

Zatvaraju se ulice u centru grada, planirajte putovanje na vrijeme

PODIJELITE

Ove subote će se u našem gradu održati velika povorka povodom 115. Turopoljskog fašnika. U ovogodišnjoj fašničkoj povorci sudjelovat će 18 grupa koje će od 14 sati krenuti iz Školske ulice preko Zagrebačke pa sve do šatora u Parku Franje Tuđmana gdje će se zabava nastaviti. Stižu gosti iz Bugarske i Slovenije, ali i drugih gradova poput Dugog Sela i Petrijaneca.

Podsjećamo, zbog fašničke povorke će od 12 do 16:30 sati biti zatvoren dio Kurilovečke ulice (od Matice hrvatske do Zagrebačke) i Školska ulica, dok će u vremenu od 13:45 do 16:30 sati biti zatvoren Trg kralja Petra Krešimira IV (uz Tržni centar), Trg kralja Tomislava, dio Zagrebačke (do križanja Kolodvorska-HBZ) i dio S. Kolara (od Ulica M. Magdalenića do Zagrebačke). Autobusne linije će prometovati obilaznim trasama, a više možete pronaći OVDJE.

I ove godine će voditelj Fašnika biti Marijo Petreković koji će uz Princezu i Princa fašnika zabavljati publiku i naše fašničke grupe. Za večernju zabavu u šatoru zadužena je grupa Viking i Turbo x, a onda stiže Indira Forca koja će nastupiti od 19:30 sati. Prije koncerta će se održati paljenje Princa Fašnika kod šatora u 17 sati.

Novitet ove godine je i prijenos uživo koji će omogućiti većem broju ljudi da gledaju fašničku povorku iz svog doma. Ako slučajno nećete moći prisustvovati ili želite da i vaši prijatelji i obitelj uživaju u povorci, samo im pošaljite link koji će se prikazati na Facebook stranici Turopoljski fašnik netom prije početka povorke.

Iz Turističke zajednice Velike Gorice podsjećaju da svratite do slastičarne Memy i kušajte čarobni gorički krafnoled – savršenu slatku poslasticu koja će vas dodatno razveseliti! Budite s nama tijekom cijelog dana jer će biti ispunjen smijehom, glazbom i dobrom energijom, a sve dodatne informacije možete pronaći i na društvenim mrežama Turističke zajednice Velike Gorice te Turopoljskog fašnika.