Home Izdvojeno Stižu VG Fest i Dani mladih uz sajam cvijeća, umjetnu inteligenciju, robote...

Stižu VG Fest i Dani mladih uz sajam cvijeća, umjetnu inteligenciju, robote i brojne radionice

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

U Centru za posjetitelje Velike Gorice danas su predstavljeni nadolazeći VG Fest i Dani mladih koji će se u našem gradu održavati kroz dva vikenda, a koji će uključivati i lipanjski Petek na Gorice. Datumi su 1. i 2. te 8. i 9. lipanj, a lokacija je Park dr. Franje Tuđmana.

Kao i godina do sada, u rasporedu za ove festivale mnogo je radionica, nastupa i drugog sadržaja koji će biti na raspologanju građanima baš svih generacija. Posebnost ove godine je i povratak Sajma cvijeća koji će se održati ove subote, 1. lipnja u Parku Franje Tuđmana.

Danas najavljujemo jednu ‘mladu’ manifestaciju, druge po redu Dane mladih i 11. po redu VG Fest. Sadržaja je zaista puno. Program smo podijelili na dva vikenda. Nakon 11 godina vraćamo Sajam cvijeća i radosno ga najavljujemo. Imamo likovne radionice, Playstation turnir i veliki animacijski park za naše najmlađe sugrađane. U petak počinje po prvi puta s fotoradionicom Svijet u bojama koja traje tjedan dana. Vikend iza toga imamo različita događanja u subotu i nedjelju te gostovanja na koja smo ponosni. Organiziramo i cjelodnevni event u suradnji s Civilnom zaštitom “Usvoji znanja da šteta bude manja” gdje će biti demonstracija rada s robotima i dronovima, oprema, sve vezano uz elementarne nepogode”, govori direktorica Turističke zajednice Grada Velike Gorice Maja Toth. Dodaje i kako će se održavati cjelodnevne radionice koje će organizirati Upravni odjel za urbanizam i zaštitu okoliša Velike Gorice, a koje su vezane uz ekologiju. Uz to će se održati i izložba fotografija “Biljni i životinjski svijet u turopoljskom zavičaju”.

“Od programa bih posebno htjela istaknuti inovativne sadržaje koje će organizirati tvrtka Notum robotics i Geek club. Program je namijenjen prije svega mladima, no svi su dobrodošli. U goste nam dolazi i Tehnička škola iz Siska. U program ulazi i Petek na Gorice koji će ujutro biti na našem prostoru ispred Turističke zajednice, a imamo i večernji program koji uključuje otvorenje izložbe Renata Glogovčana uz nastup VIS Jane. Nakon toga je gostovanje izvođača i DJ-a.”, zaključuje Toth.

Glavna zvijezda Dana mladih ove godine je Notum robotics ispred koje se obratio Milan Rajčević, direktor. “Svakako ćemo probati doprinjeti s našim sadržajima. Donijet ćemo par robota na sajam, senzora, lidera, pokazat ćemo način na koji roboti vide i percipiraju stvarnost, holograme, demonstracije 3D skeniranja, školu drona, edukaciju o umjetnoj inteligenciji s interaktivnim panelima..Čast mi je biti dio ovako šarenog programa, vjerujem da će posjetiteljima biti jako zanimljivo”, zaključuje Rajčević.

Sve ovo odvija se uz podršku i pokroviteljstvo Grada Velike Gorice. “Izuzetno mi je drago da će se ova manifestacija održati u znaku novih tehnologija, robotike i umjetne inteligencije. Nadam se da će to postati i tradicija i zaštitni znak Dana mladih u budućnosti”, izjavio je na predstavljanju gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Više o programu možete pratiti na stranicama Turističke zajednice Velike Gorice.