Home Izdvojeno Stiglo kratkotrajno osvježenje, od srijede vrijeme ponovo opasno

Stiglo kratkotrajno osvježenje, od srijede vrijeme ponovo opasno

PODIJELITE

Nakon tjedan dana izrazito visokih temperatura koje su u hladu prelazile 40 stupnjeva Celzija, jučer je napokon stiglo osvježenje koje su donijeli kiša i vjetar.

Danas smo se probudili na ugodnoj temperaturi nižoj od 20 stupnjeva, a tijekom dana će temperatura biti maksimalnih 27 stupnjeva. Bit će pretežno sunčano, a moguć je slab vjetar. Sutra slično. – Pretežno sunčano, no u prvom dijelu dana uz prolazno više oblaka te mogućnost za kratkotrajnu maglu. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura zraka od 16 do 18, a najviša dnevna između 28 i 30 stupnjeva Celzija – najavili s iz DHMZ-a.

U srijedu će biti sunčano, a moguće je više oblaka. Temperatura će prelaziti 30 stupnjeva Celzija, a ponegdje će se penjati do 35 stupnjeva. Dan kasnije bit će još toplije, a postoji mogućnost lokalnih pljuskova. Već u petak ponovo će zahladiti. Bit će sunčano s povremenim oblačnim razdobljima te velikom mogućnosti za pljuskove. Temperatura će se kretati do 27 stupnjeva. Vikend će biti sunčan i umjereno topao – u subotu će biti oko 26 stupnjeva, dok u nedjelju do 29.

Foto: DHMZ/PrintScreen

Iz DHMZ-a upozoravaju da će u srijedu biti velika, a u četvrtak vrlo velika opasnost od toplinskih valova. – Nepovoljne biometeorološke prilike, slične kao prethodnih dana, zadržat će se jedino na južnom Jadranu. No, iako će u unutrašnjosti Hrvatske i na sjevernom Jadranu osvježiti, u unutrašnjosti Hrvatske bit će mjestimično i jače sparno, pa biometeorološke prilike još neće biti posve povoljne. Osvježenje, pogotovo noćno u unutrašnjosti, omogućit će bolji san i odmor, no dnevna sparina će biti neugodna osobito plućnim i srčanim bolesnicima – bioprognoza je DHMZ-a za danas i sutra.