Home Crna Kronika Spriječili provalu u susjedovu kuću

Spriječili provalu u susjedovu kuću

PODIJELITE

Koliko je važno biti u dobrim odnosima sa susjedima, govori i nedavni slučaj u kojem su upravo savjesni susjedi spriječili lopove da provale u susjednu kuću.

U nedjelju 19. srpnja, između 11,30 i 12 sati, mladi par pokušao je provaliti u obiteljsku kuću u Ulici Vjekoslava Majera. Nakon što su se uvjerili da kod kuće nema vlasnika, ušli su dvorište i prikrali su se ulaznim vratima. U trenutku kad su pokušali obiti vrata, uočili su ih susjedi koji su žurno pozvali policiju. Vidjevši da su otkriveni i da je pozvana policija, lopovski dvojac dao se u bijeg.

Kriminalističkom obradom policija je došla do podataka o počinitelju, te je na osnovu toga privela 20-godišnjeg građanina Italije i njegovu 19-godišnju partnericu iz Hrvatske, a njihov slučaj predala Općinskom odvjetništvo za mladež.

UHVAĆEN LOPOV KOJI JE POKRAO ŠKOLU U POKUPSKOM

Policija je uhvatila 23-godišnjaka s područja Koprivničko-Križevačke županije, osumnjičenog da je tijekom noći 3. na 4. lipnja ove godine, provalio u Osnovnu školu Pokupsko i iz nje ukrao prijenosno računalo, novac i hranu u vrijednosti 15 tisuća kuna.