Home Izdvojeno  Spremite pregače, počeo je Gastro tjedan

 Spremite pregače, počeo je Gastro tjedan

PODIJELITE

Do petka u velikogoričkim restoranima traje Gastro tjedan, ususret 15. Gastru Turopolja koji se tradicionalno održava treću nedjelju u listopadu. Restorani posjetiteljima nude posebna jela pripremljena po starim receptima, turopoljska jela i ostale delicije, kao i vrhunska pića, a sve to možete kušati po pristupačnim cijenama.

U četvrtak možete posjetiti izložbu ”15 godina Gastro Turopolja” koja se otvara u 13 sati u parku Šetališta Franje pl. Lučića. Fotografijama će se prikazati povijest ove tradicionalne velikogoričke manifestacije i prigodno obilježiti jubilej.

Vrhunac manifestacije održava se u nedjelju, 16. listopada na Svjetski dan hrane povodom kojeg je organiziran Nedjeljni turopoljski ručak na otvorenom. Na Trgu kralja Tomislava posjetitelje očekuje bogata gastronomska izložba jela velikogoričkih ugostitelja i gostiju, Dani meda, izložba domaćih proizvoda, natjecanje u pripremi turopoljske kotlovine, razni mediteranski specijaliteti s otoka Korčule i Lastova te priprema gulaša u velikoj tavi.