Home Gospodarstvo Službeno završena prva faza uređenja goričke želježničke stanice!

Službeno završena prva faza uređenja goričke želježničke stanice!

U prvoj je fazi proširen prilazni put ka želježničkoj stanici te napravljeno parkiralište kapaciteta za 50 automobila, ali i punom dužinom postavljena javna rasvjeta

PODIJELITE

Danas je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar službeno otvorio želježničku stanicu u Velikoj Gorici nakon prve faze uređenja u kojoj je bilo predviđeno asfaltiranje parkirališta i postavljanje javne rasvjete.

Kako smo već izvještavali, nakon dogovora sa ministrom prometa Olegom Butkovićem i direktorom HŽ Infrastrukture Ivanom Kršićem prije nešto manje od mjesec dana započeli su radovi na prvoj fazi uređenja željezničke stanice u Velikoj Gorici.

–  Ovo je samo početak nečega što želimo omogućiti našim sugrađanima, a to je da im u drugoj fazi kružnim autobusnim linijama olakšamo pristup ka želježničkom prometu, kao ekološki prihvatljivijoj, bržoj i sigurnjijoj opciji. To se tiče i okolnih naselja, jer će biti bolje povezana sa samim centrom grada ali i želježničkom postajom – kazao je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Radove u vrijednosti 1,3 milijuna kuna u potpunosti financira HŽ Infrastruktura, a obuhvaća proširenje prilaznog puta želježničkoj stanici te parkiralište kapaciteta za 50 automobila, ali i punom dužinom postavljena javna rasvjeta.
 – Imamo odličnu suradnju s gradom Velika Gorica. Ovo je izuzetno važan projekt kako bi ljudi mogli doći lakše do želježničke stanice ali i vratiti se, bez da plaćaju parking kod ove želježničke stanice. Mi sada razrađujemo i drugu fazu, imamo male probleme s vlasništvom s druge strane pruge, ali ćemo zasigurno uspjeti napraviti dobro u cilju rasterećenja goričkog cestovnog prometa. Bit će manje parkirnih mjesta ali je svako parkirno mjesto bitno za ovaj grad i korisnike HŽ usluga – kazao je direktor HŽ Infrastrukture Ivan Kršić.