Home Izdvojeno Školarci iz Dubranca nastavu imaju u vatrogasnom domu u Bukovčaku

Školarci iz Dubranca nastavu imaju u vatrogasnom domu u Bukovčaku

Područna škola je trenutno neuporabljiva

PODIJELITE

Nakon što je područna škola u Dubrancu pretrpila velika oštećenja u potresu, uređeni su prostori u vatrogasnom domu u Bukovčaku za odvijanje nastave. Podsjećamo, u škola u Dubrancu je jako stradala te nije sigurna za održavanje nastave učenika.

Statičari su odmah nakon potresa krenuli u procjene objekata škola i vrtića u nadležnosti Grada te se, osim kod škole u Dubrancu radilo većinom o manjim ili malo većim oštećenjima koja zahtijevaju popravak. Objekt Područne škole Dubranec proglašen je privremeno neupotrebljivim. Kako nam je tada rekao Neven Topolnjak, pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport, radi se elaborat procjene u vezi popravka pa će se odlučiti hoće li se popravljati ili će se rušiti.

Učenici koji pohađaju PŠ Dubranec su do boljih vremena sada smješteni u vatrogasni dom u Bukovčaku. “Hvala svima na uloženom trudu i brzoj reakciji čime smo omogućili našim školarcima da se već danas vrate u školske klupe.”, objavio je Krešimir Ačkar.

Podsjećamo, ove su godine, upravo zbog zajedničkog rada učiteljica i roditelja u potpunosti informatički i namještajem opremili sve razrede, zbornicu i kuhinju u potpunosti. Kako je škola izgledala nakon potresa možete pogledati OVDJE.