Home Izdvojeno Sklonište za pse je krcato: U samo dva dana stiglo 10 pasa,...

Sklonište za pse je krcato: U samo dva dana stiglo 10 pasa, većinom štenci

Jednog su psa djeca pronašla kod škole kako leži i trese se, pazili su ga i čuvali do dolaska djelatnika

PODIJELITE
Foto: Sklonište

Ljeto je inače vrijeme kada Sklonište za životinje u Jagodnom puca po šavovima jer nemaju mjesta za nove pse. Nažalost, takva je situacija i ove godine. Konkretno, u posljednja dva dana su djelatnice Skloništa prihvatile 10 pasa raznih pasmina.

“Dva štenca su izbačena ljudima pred dvorište u Buševcu, tri štenca su ljudi našli u Dubrancu i jedno štene je pronađeno u Gradićima. Dva psa koja su duže lutali smo primili iz Drnka, zahvaljujemo se ljudima koji su brinuli za njih dok nam se nije oslobodilo mjesto. Crnog psa su pronašla djeca kako leži i trese se u Buševcu kod škole. Želimo isto zahvaliti djeci koja su pazila na psa do našeg dolaska.”, navode iz Skloništa.

Pas kojeg su pronašla djeca pregledan je i dobio je antibiotik zbog starije ozljede koja se sada upalila. Karantena s psima u potpunosti je puna i pse više ne mogu primati, za njih nemaju mjesta.

Mole sve koji imaju mogućnost udomiti, čuvati pse ili im na neki način pomoći da im se jave na +385 95 400 0567.

Također, podsjećamo, kastrirajte i sterilizirajte svoje pse. Do listopada imate mogućnost da besplatno mikročipirate i sterilizirate pse u Veterinarskoj stanici Velika Gorica i Specijalističkoj ambulanti za male životinje Ava u Školskoj ulici.

Važno je napomenuti da je mikročipiranje pasa zakonska obaveza skrbnika psa, a kazne mogu biti do 796.34 eura.