Home FOTO VIJEST Šesteročlana obitelj zahvaljujući donaciji Poslovne zone Meridian 16 uselila u novi dom

Šesteročlana obitelj zahvaljujući donaciji Poslovne zone Meridian 16 uselila u novi dom

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec

Nakon gotovo godinu dana kako se dogodio razorni potres koji je naročito pogodio područje Sisačko-moslavačke, ali i Zagrebačke županije, iz poslovne zone Meridijan 16 pokazali su svoj humanitarni karakter, odlučivši donirati sredstva kako bi se jednoj obitelji izgradila kuća od temelja do krova.

Dr. Richard Teichmann, suvlasnik tvrtke Meridian 16, donator je zahvaljujući čijoj inicijativi će tri generacije obitelji Apolović iz Starog Farkašića zimu dočekati u svom novom domu – Kući Budućnost!

Vezan sam za Hrvatsku zadnjih 15 godina, na neki način kao gost. Moja tvrtka razvija veliki projekt, poslovnu zonu Meridian 16 u Velikoj Gorici, gradu nedaleko od Zagreba. Nakon 15 godina priprema, prošla godina za nas je bila jako uspješna, ali i teška na osobnoj razini. Kad se dogodio potres, jednostavno smo morali nešto učiniti. Kako sam stručnjak za razvoj nekretnina, tražio sam dugoročno rješenje. Odlučili smo se za rješenje koje će biti sigurno za tri generacije obitelji Apolović, zbog čega sam iznimno sretan – kazao je donator dr. Richard Teichmann, suvlasnik tvrtke Meridian 16.

Zaklada SOLIDARNA na Banovini je od prvog dana nezapamćene katastrofe koja je snašla mnoge obitelji. Trude se što većem broju obitelji osigurati dostojanstven krov nad glavom prije nego temperature padnu ispod ništice. U tome, srećom, kako ističu, nisu sami.

Želim u ime Zaklade zahvaliti donatorima iz Meridiana 16, koji su upravo nama ukazali povjerenje, te što smo zajedničkim snagama pokazali koliko se dobroga može postići spajanjem resursa civilnog društva i privatnog sektora. Znamo da u ovim vremenima nije lako, te da je potrebno puno povjerenja, stoga zahvaljujemo obitelji Apolović na strpljenju i danom povjerenju. Još je puno obitelji, koje ćemo, nadam se, zbrinuti prije zime, te se nadam da ćemo udruženim snagama biti u mogućnosti čim više pomoći – kazala je u Karla Pudar iz Zaklade SOLIDARNA.

Iako su prolazili iznimno teške i stresne dane nakon što su ostali bez sigurnog krova nad glavom, sa starom bakom i petomjesečnom bebicom, sada je srećom, sve to iza njih. Obitelj Apolović iz Starog Farkašića danas je s osmijehom na licima i velikim olakšanjem otvorila vrata svog novog doma.

Kada se prisjetim kako sam se s malom bebom od pet mjeseci u kolicima sklonila kod štaglja, reagirala sam instiktivno. Nisam znala kud krenuti, jer je drugo dijete s bakom ostalo u kući. Htjela sam ih izvući iz kuće, no bojale su se, jedva sam ih uspjela nagovoriti da izađu iz kuće. Kuća nije izgledala uopće oštećeno, no krov se zarotirao i temelji su popucali na 16 mjesta. Odjednom su se pojavili automobili na dvorištu, kad je izašao gospodin Teichmann i Karla iz Zaklade SOLIDARNA, a mi smo ostali u šoku, nismo mogli doći k sebi da smo baš mi te sreće, te da ćemo zimu dočekati u novoj kući koja može izdržati i potrese jačine do 8.0 po Richteru – kazala je Helena Apolović.