Home Izdvojeno Remi Istre i Gorice u tvrdoj utakmici na Aldo Drosini

Remi Istre i Gorice u tvrdoj utakmici na Aldo Drosini

PODIJELITE

NK ISTRA 1961 – HNK GORICA 0-0

ISTRA: Banić, Štiglec – Leš – Maloča – Munksgaard, Mrzljak, Mitrović – Pršir – Soldo – Rukavina, Matavž
GORICA: Majkić, Devetak – Marešić – Majstorović – Valinčić, Čuić – Blagojević – Ćalušić, Vuk – Filet – Kadušić

Glavni sudac: Ante Terzić

U utakmici 27. kola Supersport HNL-a na Aldo Drosini su Istra i Gorica odigrali bez pogodaka. Dok je novi trener Rajko Vidović utakmicu gledao s tribina, Goricu je u Puli vodio Mensur Mujdža. Istra je nastupila bez suspendiranog Ante Ercega, čija je suradnja s Istrom izgleda gotova.

Ozbiljno poluvrijeme Mujdžine Gorice

Otpočetka je izgledalo kao tvrda utakmica, Gorica nije loše izgledala u 4-1-4-1. Pršir i Soldo su kvalitetno čuvali leđa Mrzljaku. Izgledalo je kao da Goričani mogu pokušati preko desne strane. Tamo je počeo Mitrović, no on i Rukavina promijenili su strane.

Pokušali su prvi Filet i Munksgaard. U 10. minuti Leš je dobro blokirao Čalušića. Na ubačaj iz kuta, Majstorović sa 6-7 metara neprecizan. Mitrović u 12. minuti pokušao škaricama. Ne piše se treći blok Lešu jer je Filet bio u zaleđu.

Dva faula i žuti karton Mitrovića u 25. minuti. U 30. minuti Istra je s 25 metara pokušala akciju prema sredini iz slobodnjaka s desne strane. Akciju je pokušao kroz sredinu Leš prema Štiglecu, dobro je reagirala obrana Istre. Soldo oduzima u 35. minuti, Pršir neprecizan ljevicom.

 

U najboljoj prilici za Istru, Banić je desnom nogom skinuo Filetu na odlično proigravanje s desne strane. Potom u 40. minuti Mrzljak prijeti volejem s 30 metara. Gorica se obranila blokom Pršira u 42. minuti nakon što je Vuk dvostruko proigrao u peterac, korner čisti Banić.

Siromašno drugo poluvrijeme

U nastavku Pršir nešto više natrag s Mrzljakom. Ušli su Krizmanić namjesto Maloče i Jurić umjesto Rukavine. I dalje je dinamično, Istra dominira posjedom lopte, no pogreške na sve strane. U 53. minuti Banić brani Devetku nakon loše lopte Krizmanića.

Razvodnilo se. U 62. minuti Jurić s distance. U 66. minuti Leš blokira Filetov pokušaj s ruba prostora. Potom Jurić završava kartoniran zbog loše reakcije na ubacivanje Munksgaarda.

Zadnjih 20 minuta dobili su povratnik Majstorović i Kapulica, izišli Matavž i Pršir. Mitrović se vrati na lijevu stranu. Dobro istrčavanje Banića u 79. minuti.

Najbolja prilika Gorice u 81. minuti. Dugi ubačaj Munksgaarda iz auta od glave Solda se odbija do Štigleca. On odlično puca, no Majkić brani. U sljedećoj akciji Banić brani Matheusu. U završnici Istrin Majstorović promašuje nakon ubacivanja Čuića.

Standings provided by Sofascore