Home Izdvojeno Regreen: Doktorice znanosti iz Danske i SAD-a posjetile Novo Čiče

Regreen: Doktorice znanosti iz Danske i SAD-a posjetile Novo Čiče

Impresionirala ih je prostranost škole Novo Čiče i njenog okoliša, količina biljaka unutar škole te mjesta za nastavu u prirodi

PODIJELITE

Projekt Regreen bavi se održivim urbanim razvojem poticanjem rješenja za obnavljanje i rehabilitaciju urbanih ekosustava koja su bazirana na prirodi, a škola partner u našem gradu je Osnovna škola Novo Čiče.

U sklopu projekta ponovno su ih posjetile doktorice znanosti, Sally iz SAD-a i Gertrud iz Danske, socijalne antropologinje. Prisustvovale su na nekoliko školskih satova, imale su prilike i prošetati do Etno naselja Novo Čiče, gdje su učenici 1.-3. razreda imali organizirane radionice. “Tijekom njihova posljednjeg posjeta u svibnju, članove projekta impresionirala ih je prostranost škole i njenog okoliša, količina biljaka unutar škole te mjesta za nastavu u prirodi.”, navode iz škole.

Osim ugodnog druženja, Gertrud i Sally provele su intervjue s knjižničarkom Jelenom, psihologinjom Kristinom te učiteljicama kako bi dobile više detalja i uvida u organizaciju škole u Velikoj Gorici te u različitost među školarcima u gradu i na selu. Razgovarale su i o pristupima poučavanju o prirodnom i fizičkom svijetu, kako učitelji koriste obližnje prirodno okruženje u nastavi te koliko u hrvatskom jeziku ima riječi za prirodu i kako se one koriste u svakodnevnom razgovoru i nastavi.

U nastavku projekta školu će posjetiti i Simon Benateau iz Francuske s kojim će raditi na protokolu Vigie nature.