Home Izdvojeno Red suza, red smijeha, ali najviše ponosa: Olimpijske pobjednice svečano dočekane u...

Red suza, red smijeha, ali najviše ponosa: Olimpijske pobjednice svečano dočekane u svojoj Ribnici

"Naučile smo na greškama, došle smo tamo hladne glave, mirne ruke i vrućeg srca i pokorile svijet. Srce nam je veliko kao kuća jer smo na ponos sela, zajednice, grada i države. Ne možemo biti sretnije."

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec

Karla Šiprak, Lorena Krpačić, Lucija Navračić, Kristina Pavelić, Monika Kolar, Sara Kolar, Antonija Remenar,Magdalena Mravec, Matea Kirin, te rezerve Leona Crvenković i Kristina Zlatović imena su koja će Ribnica dugo, dugo pamtiti. Upravo ove žene i djevojke čine sastav ženske vatrogasne A ekipe koja je osvojila prvo mjesto na Vatrogasnoj olimpijadi.

Po prvi je puta da je neka vatrogasna ekipa iz našeg grada ili okolice postigla ovakav uspjeh. Zlatne olimpijke kao i sedmoplasiranu mušku ekipu DVD-a Ribnica, danas je oduševio svečani doček u Ribnici. Muška ekipa na Vatrogasnoj olimpijadi osvojila je odlično sedmo mjesto i tako se plasirala među zlatne ekipe.

Na doček su pristigli mještani, pripadnici drugih vatrogasnih društava, predstavnici grada… Toliko emocija, suza radosnica i ogromni aplauzi pristizali su od cijelog sela, ali i svih drugih koji su ih dočekali. No najveći ponos i najviše suza bilo je na licima naših olimpijki.

Dojmovi se još uvijek nisu slegli. Prezadovoljne smo i preponosne, na ovome smo radile dug niz godina i napokon se naš trud i rad isplatio. Mislim da je ovo bio trenutak u kojem smo bile najspremnije i da se trebao dogoditi trenutak na prošloj olimpijadi. Naučile smo na greškama, došle smo tamo hladne glave, mirne ruke i vrućeg srca i pokorile svijet. Srce nam je veliko kao kuća jer smo na ponos sela, zajednice, grada i države. Ne možemo biti sretnije.”, govori nam Lucija Navračić te dodaje da bez timskog rada ništa nema smisla.

Nakon pet godina uz trud, požrtvovnost i rad osvojile zlato

Zapovjednik DVD-a Ribnica, Mario Stipetić izrazio je ogroman ponos te istaknuo koliko je u Ribnici vatrogastvo aktivnost za sve generacije. Govori nam kako je u Celju na Vatrogasnoj olimpijadi bilo naporno, no dobar trening u kojem im je pomogao i Atletski klub Velika Gorica pomogao im je da vrate ono što su “izgubile” prije pet godina kada im je pobjeglo prvo mjesto. “Bilo je puno favorita poput cura iz Austrije, ali oni su svi izgorjeli, naše cure su znale što treba napraviti, odraditi vježbu točno i napravile su to tehnički odlično i s glavom pobijedile.”, govori Stipetić te dodaje kako je ovaj doček nešto povijesno i nevjerojatno. “Selo nas je uvijek podržavalo i uvijek smo imali članove u svim generacijama, a nadam se da će biti još više djece. U ovom selu je to tako – biti vatrogasac je kul.”, govori.

Pomoć u njihovom radu dala je i Javna vatrogasna postrojba te Grad Velika Gorica. Zapovjednik JVP-a Ivica Maceković čestitao je djevojkama te istaknuo kako je ovo velika čast. “Čestitam vama i vašem voditelju, puno je tu živaca i energije. Vidi se da je ovdje prava budućnost i nadamo se i sljedećih godina gledati vaše uspjehe.”, govori te dodaje da će oni uvijek stajati uz njih.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar je uz zahvalu i čestitku istaknuo kako je ovaj uspjeh najbolja promocija našeg kraja. “Sretan sam što vas mogu pozdraviti i čestitati vam na ovom povijesnom rezultatu. Napravile ste nešto iznimno i to mogu napraviti samo vatrogasci. Ponosno ste nosile ime svog grada, a mi svi ostali možemo samo stati i izraziti vam divljenje. Sve što možemo ćemo se uvijek truditi da vam omogućimo.”, navodi.

Druženje i slavlje u Ribnici uz tamburaše i dobru hranu i dalje traje, a vjerujemo da će potrajati dugo u noć. Kako je bilo na dočeku možete pogledati u nastavku.