Home Gospodarstvo RAZVOJ PODUZETNIŠTVA Dodijeljeno prvih milijun kuna poduzetnicima početnicima

RAZVOJ PODUZETNIŠTVA Dodijeljeno prvih milijun kuna poduzetnicima početnicima

Županija osigurala ukupno 9,1 milijun kuna za bespovratne potpore poduzetnicima

PODIJELITE
Foto: Dražen Kopač/Zagrebačka županija

Zagrebačka županija krenula je s dodjelom bespovratnih sredstva za razvoj poduzetništva. Tako su danas dodijeljeni ugovori ukupne vrijednosti milijun kuna za poduzetnike početnike. Temeljem javnog natječaja sredstva u iznosu do 15.000 kuna dobio je 71 poduzetnik početnik s područja Zagrebačke županije, a ugovore im je u Zaprešiću uručio župan Stjepan Kožić.

– Samo u ovoj godini Zagrebačka županija osigurala je ukupno 9,1 milijuna kuna bespovratnih potpora za svoje poduzetnike. Kada je riječ o regionalnoj razini, mislim da neću pogriješit ako kažem da se s ovakvim iznosom može pohvaliti rijetko koja županija. Danas smo dodijelili ukupno milijun kuna poduzetnicima početnicima, ali ovakva druženja čekaju nas i s poduzetnicima koji su ostvarili potpore za proizvodne i neproizvodne djelatnosti u ukupnom iznosu od 6 milijuna kuna, a tu je 2,1 milijun kuna covid potpora – rekao je župan Kožić.

Uskoro slijedi i dodjela 6 milijuna kuna bespovratnih sredstava poduzetnicima koji se bave proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima.