Home Koronavirus Raste broj zaraženih u županiji. U Gorici 12 novih slučajeva

Raste broj zaraženih u županiji. U Gorici 12 novih slučajeva

Nove mjere od ponedjeljka uključivat će obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima

PODIJELITE

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u odnosu na podatke od jučer oboljela je 41 osoba. Među njima je 12 novih slučajeva zaraze u Velikoj Gorici, što znači da je po prvi puta zabilježen dvoznamenkasti porast broja novozaraženih koronavirusom u jednom danu. U samoizolaciji je ukupno sedam razreda Osnovne škole Eugen Kumičić te razred u OŠ Ščitarjevo.

Od 41 novooboljele osobe 22 su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj je povezan s boravkom u inozemstvu, dok je za 18 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 230 osoba.

Podsjećamo, nove mjere od ponedjeljka uključivat će obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima, negdje i na otvorenom te se dodatno ograničavaju mjere vezane za javna okupljanja.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.