Home Gospodarstvo Radovi na Društvenom domu u Rakitovcu u punom su jeku

Radovi na Društvenom domu u Rakitovcu u punom su jeku

Dobivaju nove prostore za sastanke, kuhinju i sanitarni čvor

PODIJELITE

Rijetko ćemo ovih dana naići na mjesto u našem gradu ili okolici gdje se ne radi ili gradi. Tako su i radovi na Društvenom domu u Rakitovcu u punom jeku. Uređuju se prostorije doma za dobrovoljno vatrogasno društvo te će se ovime olakšati djelovanje vatrogasaca. Zaslužna za to je inicijativa pomlađenog Mjesnog odbora.

Jurica Kompes, predsjednik Mjesnog odbora Rakitovec govori nam kako su dugo čekali ovaj projekt. “Na katu se uređuju prostorije za sastanke, imat ćemo malu prostoriju za pehare, kuhinju i sanitarni čvor. Ovaj dio prostora je za namijenjen za vatrogasce, dok je drugi dio za druge mještane društvene djelatnosti u mjestu.”, govori.

DVD Rakitovec inače ima 35 aktivnih članova od kojih je 15 članova za intervencije. Kako nam govori zapovjednik DVD-a Rakitovec Božidar Sever, s novim prostorijama će dobiti novu kvalitetu rada dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Vrijednost radova je 253.000 kuna, a rok za završetak je 60 dana. “Uređuju se prostorije i potkrovlje koje do sada nije bilo iskorišteno, a kojemu do sada nije bio omogućen ni pristup. Odlučili smo odobriti njihove zahtjeve za obnovom jer pokazuju velik entuzijazam i energiju kako bi ovaj prostor dobio sadržaj.”, govori gradonačelnik Krešimir Ačkar te dodaje kako će se ova pozitivna suradnja nastaviti.