Home Najave Putopisno predavanje: Marija Ajša Peuc otkrit će čari Portugala

Putopisno predavanje: Marija Ajša Peuc otkrit će čari Portugala

Kroz njenu priču, posjetitelji će imati priliku upoznati ne samo glavni grad Lisabon, već i brojne druge gradove te značajne lokacije

PODIJELITE

Uzbudljivo putovanje naše sugrađanke Marije Ajše Peuc ovoga puta vodilo je u slikoviti Portugal, zemlju fada, pomorskih otkrića i šarenih ulica. Porto, Sintra, Lisabon i Cabo da Roca postali su neobična destinacija za adventsko putovanje, ali upravo su u tišini tog doba godine pružili jedinstveni uvid u portugalsku kulturu.

Naša sugrađanka Marija Ajša Peuc, inače pedagoginja i spisateljica, će s posjetiteljima podijeliti svoje dojmove s putovanja u Portugal, koje je održano u prosincu prošle godine, ističući bogatu povijest i tradiciju te fascinantne zemlje. Kroz priču, posjetitelji će imati priliku upoznati ne samo glavni grad Lisabon, već i brojne druge gradove te značajne lokacije poput najzapadnije točke europskog kontinenta ili svjetski poznatog marijanskog svetišta u Fatimi.

Dođite u Središnji odjel Gradske knjižnice Velike Gorice i pridružite se na predavanju u utorak, 20. veljače 2024. u 18:00 sati. Otkrijte Portugal kroz oči iskusne putnice. Predavanje je otvoreno za sve posjetitelje, a ulaz je besplatan kao i uvijek.