Home Izdvojeno Prvi put u Velikoj Gorici: Festival za ljubitelje superjunaka, Harryja Pottera, Gospodara...

Prvi put u Velikoj Gorici: Festival za ljubitelje superjunaka, Harryja Pottera, Gospodara prstenova…

Ovog vikenda se u centru grada održava "Geek con" i Cosplay natjecanje

PODIJELITE
Foto: GeekClubr

Ovog vikenda, od 3. do 4. veljače, Velika Gorica postaje epicentar nove manifestacije za ljubitelje znanstvene fantastike i videoigara. Osnovna škola Eugena Kumičića i šator u Parku dr. Franje Tuđmana bit će lokacije prvog izdanja “GEEK Cona”, rezultata suradnje GEEK Cluba i Turističke Zajednice grada Velike Gorice.

Riječ je o Festivalu znanstvene fantastike, stoga ako ste obožavatelj Marvela, Rata zvijezda i slično, onda je vikend pred nama idealan za vas. Uz brojne pub quizove, Playstation turnire, nagrade za najkreativnije kostime i mnoge kostimirane junake, će se održati i natjecanje u Cosplayu. Posjetitelji će imati priliku susresti se i fotografirati s omiljenim likovima iz videoigara kao što su “Ratovi zvijezda”, “Gospodar prstenova”, “LOL” i drugi. Natjecanje u Cosplayju na Geek Conu predstavlja najveće dosadašnje natjecanje u regiji, stoga je apsolutno preporučljivo doći i vidjeti ove “profesionalne maškare”.

“Želio bih pozvati sve ljubitelje gaminga, superjunaka, Star wars fanove, na naš mali sajam znanstvene fantastike, za djecu do 14 godina osigurali smo besplatan ulaz, te smo pripremili brojne edukativne sadržaje u kojima možete sudjelovati kao što su tematski Harry Potter i Marvel pub quiz, Playstation turniri, tu su također i brojni izlagači s Geek sadržajima i naravno interaktivan bord game sadržaj kroz cijeli dan za velike i male. Ukoliko ste čuli za društvene igre kao što su Dungeons and Dragons i Warhammer ovo vam je savršena prilika da ih zaigrate s brojnim posjetiteljima.”, govori nam Iven Mastin i poziva sve zainteresirane, bez obzira na dob, da se pridruže festivalu.

Festival će nuditi i iskustvo igranja video igara na PlayStation 5 konzolama i VR uređajima. Posjetitelji će imati priliku uroniti u igru, osjetiti svaki trenutak, hodati virtualnim svjetovima i doživjeti pravu igračku avanturu. Prilike će biti i za zaigrati Dungeons & Dragons i sudjelovati u tematskim radionicama. Dvije udruge će voditi radionice tijekom dana, pružajući posjetiteljima uvid u igru i njezine čarolije.

Foto: GeekClubhr

Na Geek Conu će gostovati i učenici RTC Tehničke škole Sisak i Inkubatora “Pismo” Novska koji će predstavljati video-igre koje su sami kreirali. Također, prvi hrvatski gaming inkubator, “Pismo” Novska, bit će prisutan s radionicama koje će voditi iskusni stručnjaci poput Dominika Cvetkovskog, dugogodišnjeg razvojnog stručnjaka u industriji igara.

Ulaz na festival je besplatan za djecu do 14 godina, dok za odrasle iznosi 5 eura. Sve informacije o lokaciji i rasporedu događanja možete pronaći na službenoj stranici festivala OVDJE.