Home Izdvojeno Prva turopoljska vatrogasna trka

Prva turopoljska vatrogasna trka

PODIJELITE

Organizacijski odbor Turopoljske trke potvrdio je da će se u sklopu jubilarne dvadeset i pete Turopoljske trke u suorganizaciji s DVD-om Turopolje održati Prva turopoljska vatrogasna trka.

Utrkivat će se i dobrovoljni i profesionalni vatrogasci na stazama od 1km za djecu te 1,5km za mladež. Seniori (16+) trčat će 5 kilometara.

Djeca će se natjecati u dvije (U9 i U12 za djevojčice i dječake), a mladež u kategoriji od 12 do 16 godina. Seniorska je trka za muškarce podijeljena u devet kategorija, dok će žene trčati u četiri.

U ukupnom poretku trima najbolje plasiranim trkačima/icama dodijelit će se medalje. Za poredak ekipnog prvenstva gledat će se vremena najbržih triju članova/ica, a najbolja će postrojba biti nagrađena peharom.

U petak, 25. studenoga održao se prvi sastanak Organizacijskog odbora 25. turopoljske trke. Sastanku su nazočili članovi organizatora, Maraton kluba Velika Gorica, predstavnici TZ Grada Velike Gorice, Crvenoga križa VG, AK Uspon, DVD-a Turopolja te predstavnici Stručnog skupa učitelja tjelesnog odgoja i zdravstvene kulture Grada Velike Gorice. Podršku organizaciji izrazili su Grad Velika Gorica, Zagrebačka županije i Plemenita opčina turopoljska.

Izvršni odbor Kluba za Izvršnog predsjednika Organizacijskog odbora Trke imenovao je člana Brunu Škrinjarića, a za Direktora trke Ivana Barišića. Dogovoreno je da će se ovogodišnje izdanje Turopoljske trke održati u nedjelju, 26. ožujka 2017.