Home Izdvojeno Pršir igrač kola, Banić najbolji golman, još trojica Goričana u idealnoj momčadi...

Pršir igrač kola, Banić najbolji golman, još trojica Goričana u idealnoj momčadi 16. kola HNL-a

PODIJELITE
Foto: GoricaTV/Youtube

Nakon premoćne pobjede nad Rudešom, petorica nogometaša HNK Gorice u idealnoj su momčadi 16. kola Supersport HNL-a.

Listu predvodi najbolje ocijenjeni igrač kola Jurica Pršir. Kako je dobru utakmicu odigrao govori činjenica da je dobio ocjenu 8.5 pored Mitrovića s dvije asistencije i Blummela s dva pogotka. Osim asistencije, Pršir je u 88 minuta terenu upisao 84% (52/62) točnih dodavanja, od čega odličnih 6/9 dugih pasova i tri ključna dodavanja. Stvorio je jednu veliku šansu. Osvojio je 10/14 duela i 4/5 puta je uspješno predriblao. Tri puta je osim toga presjekao loptu i tri puta ispravno uklizao.

>> Gorica rutinski pobijedila Rudeš, odlična partija Pršira, Mitrovića i Blummela

Odmah iza njega s ocjenom 8.3 odličnu formu je potvrdio i Josip Mitrović. Uz dvije asistencije i još jedno ključno dodavanje ekstra u 65 minuta na terenu, Mitrović je osvojio 6/11 duela na zemlji te je točno podijelio 81% (21/26) lopti.

Sven Blummel (ocjena 8.1) zabio je u 65 minuta dva pogotka.

Ponovo je najbolji golman kola Ivan Banić (ocjena 7.4). Nije upisao mnogo jer nije imao previše posla, samo dvije obrane, no točno je dodavao (22/28 ukupno, 5/11 duge lopte), jednom je pravovremeno istrčao iz svog prostora i pokupio je sve visoke lopte koje su išle prema njegovom golu.

Plejadu zatvara Krešimir Krizmanić s ocjenom 7.3. U svih 90 minuta na terenu Krizmanić je očistio 5 loptu, jednu je blokirao i jednu presjekao. Točnost dodavanja iz zadnje linije čak 94% (81/86).

Team of the Week provided by Sofascore