Home Crna Kronika PODBREŽNICA: U provali ga zaustavili građani i zadržali do uhićenja, a dan...

PODBREŽNICA: U provali ga zaustavili građani i zadržali do uhićenja, a dan prije ukrao bicikl

Uhvaćen je prilikom pokušaja provale u teretno vozilo, a bicikl je ukrao noć ranije

PODIJELITE

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom. Sumnjalo se na počinjenje kaznenih djela „Teška krađa“ provaljivanjem u pokušaju te kazneno djelo „Krađa“.

Utvrđeno je da je 27-godišnjak u Šibenskoj ulici 22. lipnja prišao parkiranom teretnom vozilu marke Mercedes Sprinter u vlasništvu 60-godišnjaka te prikladnim alatom prerezao kabel s kojim je bila osigurana cerada na teretnom prostoru. Bez da je išta uspio otuđiti, dao se u bijeg. Uočen je od strane građana koji su ga zadržali do dolaska policijskih službenika koji su ga uhitili i priveli na kriminalističko istraživanje.

Kroz daljnje kriminalističko istraživanje je utvrđeno da je osumnjičeni dan ranije, također oko ponoći, došao na adresu u Velikoj Gorici u Mariborsku ulicu, gdje je iz dvorišta otuđio brdski bicikl marke Cube vlasništvo 39-godišnjaka. Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici pronašli su otuđeni bicikl i vratili ga oštećenom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.