Home Izdvojeno Prošli su 800 kilometara sreće za Fuji i prikupili gotovo 40 tisuća...

Prošli su 800 kilometara sreće za Fuji i prikupili gotovo 40 tisuća kuna

Cilj je prikupiti 75 tisuća kuna za Judo klub s invaliditetom Fuji, a u tome im pomoći možete i vi. Omogućite svakom Fujijevcu besplatno treniranje jer ono za njih mnogo znači

PODIJELITE

Humanitarci Marko Kos, Ivan Puškarić, Marko Deša, Branko Jovanovac i Lukša Marotti izveli su predivan sportsko humanitarni izazov. Odlučili su za Judo klub Fuji i njihove članove proći 850 kilometara u samo pet dana.

Od toga su 650 kilometara prošli biciklom i 170 kilometara trčeći. Ovime su prikupljali sredstva za osiguravanje besplatnih aktivnosti kluba Fuji. Željeli su da svako dijete koje je član kluba može besplatno ići na treninge, turnire, izlete, druženja i radionice.

Na svom putu prošli su Zagreb, Knin, Šibenik, Zadar, Novalja, Senj, Rijeka, Delnice i Drugu Resu, a Marko Kos navodi kako je četvrti dan bio najteži uz, nažalost, ozlijede: “Četvrti dan…daleko najteži dan. Nakupilo se kilometra, s njima je došao umor i na kraju ono o čemu nitko ne želi razmišljati – ozljeda. Žuljevi koji su se počeli pojavljivati drugi dan na trčanju između Šibenika i Zadra danas su se otvorili do kraja i pretvorili u rane. Nakon 40 pretrčanih kilometara i medicinske intervencije noga više nije mogla dalje. Odustajanje nije bila opcija i planiranu rutu trčanja odlučio sam završiti biciklom u pratnji Bojan Hajdin i cijele ekipe.”

Završnica je bila stizanje do Vatrogasnog doma u Velikoj Gorici gdje su im Fujijevci priredili spektakularan doček. “Članovi Fujia, obitelj i prijatelji dočekali su nas s hranom, pivom, pištoljima na vodu i puno veselja. Osjećali smo se kao doma.”, govori Marko Kos.

Fuji im poručuje da ne postoje riječi zahvale za sve što su za njih odradili. “Vratit ćemo tako što ćemo se i dalje iz petnih žila truditi biti najsretnije mjesto za naše najdraže članove. Hvala Toyota Hrvatska što ste prepoznali naše vrijednosti baš kao i Juraj Šebalj.“, navode iz kluba.

Cilj akcije prikupiti je 75 tisuća kuna, a on je vrlo blizu, a pomogle su i aukcije dresova koje su Fujijevci provodili na svojoj Facebook stranici. Uključiti se možete i vi doniranjem na ovoj stranici 800 km SREĆE powered by TOYOTA.