Home Izdvojeno Prometnice postale ‘gladijatorske arene’

Prometnice postale ‘gladijatorske arene’

PODIJELITE

Načelnik velikogoričke policijske postaje Kristijan Suša osvrnuo se na glavne probleme vezane uz sigurnost prometa na području Velike Gorice. Tom prilikom dotaknuo se prometne nesreće u Novom Čiču o kojoj je jedna osoba izgubila život, a druga je teško ozlijeđena. Ocijenio je da je na tragične posljedice ove prometne nesreće utjecala velika brzina kojom su se vozila kretala, ali i loše stanje Velikogoričke ulice, odnosno Posavske ulice u nastavku.

– Ta cesta od svog početka pa do Čičke Poljane je opasna. Dosta je valovita i nije kvalitetna, puna je rupa. Upravo je zavoj između Ribnice i Čičke Poljane najopasniji zbog asfalta koji je takav kakav je i ima kontra nagib, ako ste malo nesigurniji vozač vrlo lako izletite s ceste. Jedina dobra dionica te ceste nalazi se ispred novosagrađene škole u Novom Čiču. Najveća opasnost vreba kada pada kiša, a voda prekrije brojne rupe koje se nalaze na kolniku. – rekao je načelnik.

suša1

NEPROPISNO PARKIRANJE POGUBNO ZA ŽIVOT I ZDRAVLJE DJECE

Kao jedan od većih problema vezanih za sigurnost prometa u Gorici istaknuo je nepropisno parkiranje zbog kojeg su pješaci izrazito ugroženi, a među njima najugroženija su djeca koja zbog svoje tjelesne građe nisu lako vidljiva iza nepropisno parkiranih vozila.

– Apeliram na građane da tijekom misa u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije počnu parkirati na mjesta koja su predviđena za parkiranje. Postoji mogućnost da se zbog nepropisnog parkiranja dogodi neko zlo. Najugroženija su djeca koja su skoro neprimjetna iza parkiranih vozila, a dovoljno je da u trenutku nepažnje istrče na cestu i nastradaju. Osim toga bespotrebno se stvara prometni čep. Tuda prolazi i autobusna linija, a autobus ponekad treba čekati da završi misa. S Gradom je dogovoreno da tijekom trajanja mise djelatnici VG komunalca ne naplaćuju parkiranje na parkiralištima u blizini crkve, ali pojedinci i dalje nepropisno parkiraju na Šetalištu Franje Lučića i u ulici Augusta Šenoe. – istaknuo je Suša.

Crkva NBDM.jpg

PROMETNICE POSTALE ‘GLADIJATORSKE ARENE’

‘Road rage’ ili cestovno nasilje sve je prisutnije svugdje u svijetu pa tako i u Velikoj Gorici. Sigurno ste i sami bili svjedok ‘divljačkog’ ponašanja pojedinih sudionika, a nije nevjerojatno da ste se i sami našli u ulozi ‘Tasmanijske nemani’. Grube geste i vrijeđanja polako postaju dio naše svakodnevice, još je i dobro ako sve ostane samo na tome. Nije rijetkost da takve trzavice ponekad završe fizičkim obračunima ili opasnom vožnjom koja zna dovesti do tragičnih posljedica.

– Nervoza u prometu je strahovito opasna. Nervozan čovjek drugačije razmišlja i reagira, isključuje mu se neka kočnica koju svaki čovjek ima, a to se onda prenosi na ostale sudionike u prometu. Tijekom moje profesionalne karijere susreo sam se s raznim slučajevima takvog ponašanja, a onaj koji mi se najviše urezao je kada je vozač doslovno izgurao vozilo vozača ispred sebe, to je strašno. Ljudi se ponekad pretvore u monstrume. Auto je ‘oružje’ i prema njemu se treba odgovorno ponašati, svaka greška može biti kobna. – upozorio je načelnik Kristijan Suša.