Home Izdvojeno “Privremeni susreti” u Galženici

“Privremeni susreti” u Galženici

PODIJELITE

Pučko otvoreno učilište u petak u 20 sati u Galeriji Galženica organizira izložbu pod nazivom “Privremeni susreti” (“Temporary Encounters”). Riječ je o izložbi koja okuplja niz umjetničkih pozicija i praksi, a radovi se realiziraju u različitim medijima poput videa, animacije, instalacije, objekta, prostorne intervencije, kolaža, fotografije.

U izložbi su sudjelovali generacijski bliski umjetnici iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije, Slovačke – Igor Eškinja, Damir Očko, Vlatka Horvat, Tina Gverović, Siniša Ilić, Dino Zrnec, Nick Oberthaler, Jasmina Cibic, Mladen Stropnik, Marko Tadić, Petra Feriancova, Marko Lulić.

– Privremeni susreti usmjereni su na propitivanje prostornih odnosa i interakcija između objekata i subjekata, konceptualizaciju procedura, postupaka i odnosa unutar umjetničkog djela, sistema umjetnosti i galerijskog prostora, okupivši umjetničke pozicije koje se dotiču pitanja (re)prezentacije i ´izlaganja´. Radovi ukazuju na napetosti između prostora, promatrača i promatranoga i susrećemo ih kao niz međuodnosa i pukotina isprepletenih u privremenoj okolini – o izložbi govori kustosica Branka Benčić.

Radovi vidljivim čine ono nevidljivo, skriveno, ukazuju na “konstrukciju”, demontažu, podsjećaju na privremeni i konstruirani karakter izložbe.