Home Izdvojeno Pripremite bicikle za sutrašnji Tour de Tur

Pripremite bicikle za sutrašnji Tour de Tur

PODIJELITE

Bez obzira na najavu malo lošijeg vremena, 5. Tour de Tur održat će se sutra s početkom u 10 sati, saznajemo od Benedikta Jurilj, predsjednika Udruge ”Zdrav duh”.

Da podsjetimo, početak programa biti će kod Muzeja Turopolja u 10 sati kada će započeti defile gradskim ulicama u dužini od pet kilometara. Natjecateljska utrka počinje u 12 sati. Trka je podijeljena u tri kategorije. Trka turist vozit će se 27 kilometara, šumska utrka dugačka je 45 kilometara, a cestovna 67 km. Rute svih trka možete pogledati ovdje.

kvg face tour de tur bicikli

Kolonu biciklista na defileu predvodit će eko vozilo koje su izradili srednjoškolci pod vodstvom profesora Vujčića. Izdani su i dresovi Udruge ”Zdrav duh”. Svake godine na utrci pomažu članovi Volonterskog centra Zagreb, a ove će se uključiti i studenti Veleučilišta u Velikoj Gorici. Mali obrtnici također prate utruku od samih početaka.

Tour de Tur nudi posjetiteljima bogat popratni sadržaj koji ove godine uključuje buble ball nogomet, tenis, odbojku i australski nogomet te besplatni grah za sve sudionike.