Home Izdvojeno Pripremate li se za još jedan Tour de tur?

Pripremate li se za još jedan Tour de tur?

PODIJELITE

Prvog svibnja počinje 5.Tour de tur. Početak defilea ulicama grada bit će u 10 sati, a početak utrke u 12 sati ispred Muzeja Turopolja.

-Ove godine bit će mnoštvo zanimljivih izlagača, a sudionici biciklijade i publika moći će se okušati i u sportskim rekvizitima. Kolonu biciklista na defileu predvodit će eko vozilo koje su izradili srednjoškolci pod vodstvom profesora Vujčića. Ove godine surađujemo i sa Slavenom Kosanovićem, poznatim hrvatskim uličnim umjetnikom koji je oslikao plakat 5. Tour de tura. Izdani su i dresovi Udruge ”Zdrav duh”. – rekao nam je Benedikt Jurilj, predsjednik Udruge ”Zdrav duh”.učenici eko voziloGoran Miloš iz Udruge ”Zdrav duh” pozvao je sve da Praznik rada provedu u Velikoj Gorici. – Pozvani su svi sa bilo kakvim vozilima. To ne mora biti samo bicikl već može biti i romobil, skateboard, role, sve je dobrodošlo, cijeni se raznolikost. Rute će biti uglavnom iste, moguće su tek neke sitne promjene. A kao i svake godine, bit će iznenađenja. –

Tour de tur plakatTrka turist vozit će se 27 kilometara, šumska utrka dugačka je 45 kilometara, a cestovna 67 km. Prijave kreću uskoro putem web stranice udruge, a kotizacija će biti simboličnih 20-ak kuna.

-Prošle godine bili smo najposjećenija utrka u Hrvatskoj. Ovaj projekt pokušat ćemo dignuti na višu razinu. Ovdje dolaze ljudi iz Vukovara, Dubrovnika, Istre, a dolaze nam i Slovenci, kolege iz Mađarske i BiH. Ovo se pokazalo dobrim za sve uzraste, a ženskoj populaciji je vrlo privlačno. Ove godine ćemo biti među tri najbolje utrke u Hrvatskoj. Apeliramo stoga na gradske ustanove i društva da se uključe i pomognu nam jer znamo da ovaj projekt privlači najviše turista u Veliku Goricu. –rekao je Jurilj.učenici eko vozilo 1Svake godine na utrci pomažu članovi Volonterskog centra Zagreb, a ove će se uključiti i studenti Veleučilišta u Velikoj Gorici. Mali obrtnici također prate utruku od samih početaka.

Udruga ”Zdrav duh” održala je niz humanitarnih akcija. Jedna je bila ”Djeca djeci” gdje su se skupljala sredstva za sestre Bičanić, a za Matea sa Dawnovim sindromom iz Duge Rese, skupljali su sredstva kako bi mogao otići na prvenstvo u Rusiju odakle se vratio sa brončanom medaljom. Srednjoškolskom centru također su donirali kotače za eko solarni taksi. Kupili su školske torbe i pribor za 10-ak prvašića. Pokrenuli su i inicijativu za izgradnju dijela biciklističke staze od Velike Mlake prema Buzinu. Nadaju se da će biti dovršena do početka 5.Tour de tura.

Kako je bilo prošle godine, prisjetite se ovdje.