Home Izdvojeno Pripreme za Noć muzeja u Velikoj Gorici

Pripreme za Noć muzeja u Velikoj Gorici

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Krajem mjeseca, odnosno 29. siječnja očekuje nas prvoklasni kulturni događaj. Sve muzejske ustanove u Hrvatskoj otvorit će vrata posjetiteljima do dugo u noć. To je jedina veče u kojoj građani mogu besplatno pogledati muzejske postave. Naravno, uz njih tu je mnoštvo tematskih izložbi i ostalog prigodnoga programa.

Muzej Turopolja tijekom Noći muzeja bit će u znaku etnografske tematike, ponajviše zbog izložbe 40 godina FA Turopolja koja je u njemu postavljena.

– Tijekom Noći muzeja naši posjetitelji će moći pogledati stalni postav našeg muzeja i izložbu. Imat ćemo pričanje priča i likovne radionice na etnografsku temu. Gospodin Odrčić vodit će radionice izrade nakita. Osim toga pripremili smo i projekcije etno filmova. – rekla nam je ravnateljica Muzeja Margareta Biškupić.

U sklopu programa u Muzeju će nastupiti učenici Umjetničke škole Franje Lučića i članovi FA Turopolje. Muzej Turopolja sudjeluje u ovoj akciji od 2011.godine, a tijekom godina posjetitelji su mogli pogledati izložbe ‘Tik-Tak’, ‘Turopoljski Tattoo’, ‘ Heraldica Turopoliensis – Grbovi i grbovnice Turopolja’ i ‘Sjećanja’.