Home Gospodarstvo Priprema se teren za 14. državno natjecanje u oranju

Priprema se teren za 14. državno natjecanje u oranju

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Kao što smo nedavno pisali, Velika Gorica će od 26. do 28. kolovoza ugostiti 14. državno natjecanje u oranju i 5. državno natjecanje u oranju konjima.

Pripreme zemlje za natjecanje su u tijeku. Do sada je izorano ukupno 18 hektara parcele za državno natjecanje koja je u proteklih mjesec dana očišćena od živice, drveća, korova i nakon toga poravnana. Pripreme terena za natjecanje u poslovnoj zoni Meridian 16 nastavljaju se i do sada je odrađen velik posao. Nakon čišćenja zemljišta i oranja uslijedila je daljnja obrada tla prije sjetve ječma. Organizatori navode kako željno iščekuju najbolje hrvatske orače krajem kolovoza.oranje natjecanje traktori polje mzilec kvg (1)

oranje natjecanje traktori polje mzilec kvg (2)

Natjecanje će se održati na prostoru radne zone Vukovinsko polje, a prethodit će mu službeno otvaranje na Trgu Stjepana Radića i defile traktora od mjesta otvaranja do mjesta natjecanja. Bit će uključeno barem 30 orača iz 15 hrvatskih županija, a kao gosti će biti pozvani i natjecatelji iz Slovenije. Uz službeno natjecanje u oranju bit će organiziran sajam OPG-a i poljoprivrednih proizvoda, gospodarski sajam, bogata ugostiteljska ponuda i kulturno umjetnički program.