Home Crna Kronika Pripazite ovaj vikend na svoje susjedstvo

Pripazite ovaj vikend na svoje susjedstvo

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Provalnici su iskoristili blagdane kako bi intenzivirali svoju djelatnost. Na širem goričkom području od 21. do 25. prosinca počinjeno je 16 provala i pokušaja provala u obiteljske kuće. Lopovi su najčešće ordinirali između 16 i 22 sata.

– Apeliramo na građane da tijekom ovoga vikenda obrate pozornost na nepoznate osobe i vozila u svom susjedstvu te da nas izvijeste o istima kako bismo ih provjerili. Zbog povećanja broja provala angažirali smo i dodatno ljudstvo – poručio je Davor Sopina iz kriminalističke policije PP Velika Gorica.

Na meti provalnika našle su se i tri kuće, čiji se vlasnici trenutačno nalaze u Njemačkoj. Među njima je bila i obiteljska kuća u Gradićima. Od 15. listopada do 5. prosinca lopov je iskoristio odsustvo vlasnika kako bi provalio u nju i ukrao bušilice, brusilice i ostali alat vrijedan oko 3 tisuće kuna. No, gorička policija ga je na kraju uhvatila.

U noći s 24. na 25. prosinac provaljeno je u bistro ”Ribnjak” u Velikoj Mlaki. Lopovi su ovaj put odnijeli suhomesnate proizvode u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.