Home Crna Kronika Čistila dom pa pronašla nekoliko ručnih bombi, mine, eksploziv i još toga

Čistila dom pa pronašla nekoliko ručnih bombi, mine, eksploziv i još toga

PODIJELITE

Ponekad, izgleda, niti ne znamo što se krije u vlastitom domu. Tako je bilo i građanki u Pešćenici koja je u srijedu prilikom čišćenja pronašla mnogo oružja u domu.

Kako navode iz policije, pronašla je 600 grama eksploziva, tri ručne bombe, četiri tromblonske mine, tri detonatorske kapisle, 1840 komada streljiva i 22 spremnika za automatsku pušku koje je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Oružje je dragovoljno predano i to sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Sankcija za građane koji dragovoljno predaju oružje nema. “Pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju, skrivaju ili pronađu ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Stručno osposobljeni policijski službenici će na siguran način preuzeti.”, objašnjavaju iz policije.

Sve ovo čini se u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“. Kampanja dragovoljne predaje je vremenski neograničena, a o svemu se možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.