Home Gospodarstvo DVD Donja Lomnica dobilo novu opremu: “Povećat će nam operativnu sposobnost i...

DVD Donja Lomnica dobilo novu opremu: “Povećat će nam operativnu sposobnost i sigurnost na intervencijama”

Nova vatrogasna oprema osigurana je sredstvima iz Fonda solidarnosti EU

PODIJELITE

Ovih dana je nekoliko vatrogasnih društava zaprimilo novu opremu za intervencije. Ivica Stepanić iz DVD-a Donja Lomnica govori kako su iznimno zahvalni na novoj opremi te da su im novi aparati od ogromne važnosti posebice jer dobrovoljni vatrogasci vlastitim sredstvima to ne bi mogli isfinancirati. “Nova oprema olakšat će uvelike povećati našu operativnu sposobnost, olakšati nam rad i djelovanje, te povećati sigurnost na intervencijama za članove DVD-a Donja Lomnica.”, govori Stepanić.

Nova oprema osigurana je sredstvima iz Fonda solidarnosti EU i da je oprema nabavljena. Bespovratna sredstva su im odobrena u visini 137.500 kuna za operaciju “DVD Donja Lomnica 2022”- izvanredna nabava nove vatrogasne opreme službi zaštite i spašavanja zbog zamjene uništene, oštećene ili rashodovane opreme na vatrogasnim intervencijama nastalim iza 28.12.2020. na intervencijama u Gradu Velika Gorica.

Sredstva su odobrena na temelju projektne prijave na Poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava “Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalim kao posljedica serije potresa počevši od 28.prosinca 2020 godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Nakon provedene nabave i odabira ekonomski najpovoljnije ponude, sklopljen je Ugovor sa tvrtkom KL Protektion d.o.o koja je opremu i isporučila.