Home Izdvojeno Prikaz životnog puta Pape Franje u filmu ‘Put do Svete stolice’

Prikaz životnog puta Pape Franje u filmu ‘Put do Svete stolice’

PODIJELITE
Foto: http://www.blitz-cinestar.hr/

Papa Franjo: Put do Svete stolice, biografski je film režije Francisca El Padre Jorge u kojem glavne uloge igraju Dario Grandinetti, Silvia Abascal i Leticia Bredice.

Film o životnom putu oca Jorgea Bergoglia, Pape Franje kroz oči mlade španjolske novinarke Ane donosi jedinstvenu filmsku priču kako je skroman čovjek, živi primjer pomaganja i milosrđa, postao vodeći duhovni autoritet današnjice. Ovo je izvanredna prilika da se pobliže upoznamo sa fascinantnom životnom pričom pape Franje i njegovim djelima u vrijeme kada papa obilježava 3 godine od izbora na konklavi.

Foto: 24 sata

Kroz oči mlade španjolske novinarke Ane koju glumi Silvia Abascal, slijedi se dugo, teško i dirljivo putovanje oca Jorgea Bergoglia. Kada je kao tinejdžer u Buenos Airesu otkrio svoj duhovni poziv, nije mogao ni zamisliti  da će to biti prvi korak koji će ga na kraju dovesti do Vatikana u Rimu. Otac Jorge, svoj je položaj kao nadbiskup Buenos Airesa iskoristio kao sredstvo za suprotstavljanje korupciji i državnoj diktaturi.

Na konklavi 2013. godine, sin skromnih talijanskih useljenika, jezuitski svećenik iz Južne Amerike biva izabran za papu. Otac Jorge bira Franju kao svoje papinsko ime u čast svoje bake, impresioniran vrijednostima Svetog Franje. Milosrđe i pomoć potrebitima i danas predstavljaju osnovu njegovog pastoralnog rada.  Film u distribuciji 2i Filma u naša kina stigao je na Veliki četvrtak 24. ožujka.

U kinu Gorica ovaj film možete pogledati danas u 18 i 20, te od ponedjeljka do srijede u 18 sati.