Home Izdvojeno Prijavite se za stipendiju

Prijavite se za stipendiju

PODIJELITE

Grad Velika Gorica raspisao je natječaj za dodjelu ukupno 50 stipendija, 25 učenicima srednjih škola i 25 studentima. Stipendije će se dodjeljivati po dva osnova, prema izvrsnosti 15 i prema socijalnom statusu 10.

Kandidati koji se natječu za prvih 15 stipendija moraju biti učenici trećeg ili četvrtog razreda srednje škole, odnosno da redovni studenti druge ili više godine studija na području Republike Hrvatske. Prosjek ocjena za prethodne dvije godine školovanja ili studiranja ne smije biti manji od 4,5, a kod studenata 2. godine dodiplomskog studija računa se samo prosjek prve godine studija. Kandidati ne smiju biti stariji od 26 godina i moraju imati prebivalište u Velikoj Gorici najmanje pet godina.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendije prema socijalnom statusu imaju učenici trećeg ili četvrtog razreda srednje škole, odnosno redovni studenti druge ili više godine studija na području Republike Hrvatske. Prosjek ocjena za prethodne dvije godine školovanja za učenike ne smije biti niži od 3,8, odnosno prosjek ocjena za studente ne smije biti niži od 3,5, a kod studenata 2. godine dodiplomskog studija računa se samo prosjek prve godine studija. Također moraju imati prebivalište u Velikoj Gorici najmanje pet godina.

Stipendija za učenike iznosi 500, a za studente 1000 kuna. Rok za prijavu je 15 dana. Dokumentaciju i prijavni obrazac potrebno je dostaviti u Upravni odjel za predškolski odgoj, školstvo i šport, Povjerenstvu za dodjelu stipendija Grada Velike Gorice,Trg kralja Tomislava 34. Prijedlog liste kandidata za dodjelu Stipendije objavit će se na oglasnoj ploči Grada Velike Gorice te na službenoj web stranici Grada Velike Gorice (www.gorica.hr). Svaki kandidat može podnijeti pismeni prigovor na Prijedlog liste kandidata u roku osam dana od dana objavljivanja Prijedloga liste.
Podatke o potrebnoj dokumentaciji možete pronaći ovdje.