Home Crna Kronika Prijave se isplate: Otkriveno tko je izbacio pse iz automobila u Lazini...

Prijave se isplate: Otkriveno tko je izbacio pse iz automobila u Lazini Čičkoj

Svjedoci su zapisali automobilske tablice, a policija je pronašla počinitelje, pokrenula postupak i prijavila nadležnim tijelima

PODIJELITE

Snježana Črnjević za Večernji list piše kako je policija otkrila tko je izbacio pse u Lazini Čičkoj jer su svjedoci reagirali, zapisali tablice i prijavili slučaj policiji. Radilo se o kamionu našićkim registarskim pločicama koji je izbacio malog bijelog psa i otišao, te drugi vozač koji se psa riješio na isti način, izbacio ga iz auta i dao mu kost da se zabavlja, a onda pobjegao. Vozio je bijeli vw caddy varaždinskih registracija. Oba psa su završila u Skloništu za životinje Velika Gorica, a u međuvremenu su pronašli svoj novi dom.

Što se tiče prvog slučaja, iz Policijske uprave zagrebačke odgovorili su za Večernji list da su policijski službenici utvrdili vozača te “..o svemu obavijestili veterinarsku inspekciju radi poduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti, odnosno utvrđivanja prekršaja iz Zakona o zaštiti životinja, te Komunalno redarstvo Velike Gorice radi poduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti”, navedeno je u odgovoru policije.

U drugom slučaju se radilo o Matrixu, psu o kojem smo nedavno pisali da traži svoj dom. Policija je navela kako je prijavljen 33-godišnji muškarac nadležnim državnim tijelima za pokretanje postupka, Državnom inspektoratu, te da su dostavili Obavijest o počinjenom prekršaju iz članka 6. stavak 1. Točka 1 Zakona o zaštiti životinja (napuštanje životinje koja nije čipirana). Obavijest je dostavljena i Komunalnom redarstvu grada Velika Gorica.

Daljnje postupanje je na navedenim tijelima. Nadamo se da će ta tijela i odraditi svoj posao do kraja, a ovo daje potvrdu građanima da je čipiranje pasa vrlo važno, nužno, te da prijave imaju svrhu i smisao.