Home Izdvojeno FOTO GALERIJA Pogledajte kako izgleda novi Centar za posjetitelje Turističke zajednice

FOTO GALERIJA Pogledajte kako izgleda novi Centar za posjetitelje Turističke zajednice

Gotovo svaki dio prostorije je interpretativan i pokazuje neku zanimljivost ovog prostora - čak i zvukove i mirise

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec

Krajem prošle godine su završeni radovi i uređenje multifunkcionalne dvorane Turističke zajednice grada Velike Gorice. Kroz tu dvoranu, prema projektu dizajnerice Nikoline Jelavić Mitrović, Centar za posjetitelje dobio je sve planirane sadržaje.

“Prilikom osmišljavanja i realizacije multimedijalnog postava Turopolja vodila nas je želja da na jednom mjestu prezentiramo sve ono što Turopolje nudi posjetiteljima, a to je bogata materijalna i nematerijalna baština te iznimno prirodno bogatstvo velikog područja našeg zavičaja.”, govore iz Turističke zajednice.

Potpuno završen interpretacijski dio

Sada je u potpunosti završen i interpretacijski dio u kojem su prikazane sve zanimljivosti o Turopolju koje su interpretirane u prostoru. Gotovo svaki dio prostorije je interpretativan i pokazuje neku zanimljivost ovog prostora – čak i zvukove i mirise.

“Zakoračite zajedno s nama pod krošnje hrasta lužnjaka, uz zvukove iz prirode i cvrkut ptica saznajte više o prirodnim ljepotama Turopolja, doživite povijest ovoga kraja od rimskog doba do danas, upoznajte etnografsko bogatstvo i tradicionalnu drvenu arhitekturu. Otkrijte poznate stvari o Turopolju na novi način, fotografirajte se s odabranim likovima iz turopoljske povijesti ili pošaljite elektronsku razglednicu iz Turopolja.”, pozivaju iz Turističke zajednice.

Centar za posjetitelje Velike Gorice nalazi se na adresi Trg kralja Tomislava 2, a možete ga posjetiti tijekom tjedna od 8 do 16 sati, a vikendom u subotu od 10 – 13 sati, a nedjeljom od 16 do 19 sati.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, a grupe se trebaju prethodno najaviti putem e-maila tzvg@tzvg.hr ili telefona 01 6221 666.