Home Izdvojeno Preminuo Zvonko Knežević

Preminuo Zvonko Knežević

PODIJELITE

Dugogodišnji aktivist, nekadašnji tajnik i vijećnik HNS-a u Gradskom vijeću Grada Velike Gorice (2005. – 2009.), Zvonko Knežević, preminuo je jučer, 18 siječnja, u 64. godini života.

– Umro je s mikrofonom u ruci, pjevajući sa svojim mnogobrojnim prijateljima, na 24. rođendanu HNS-a Velike Gorice. Možda baš onako kako bi i on sam htio, da je mogao birati – ističe predsjednik velikogoričkog HNS-a Goran Beus Richembergh.

Zvonko Knežević rođen je 4. kolovoza 1951. godine u Bihaću. Bio je hrvatski branitelj, pripadnik 101. bojne HVO-a. Nakon Domovinskoga rata doselio je u Veliku Goricu i postao aktivni sudionik društvenog i političkog života Grada. HNS-u se pridružio u siječnju 2003. godine. U toj je stranci obnašao dužnost člana Predsjedništva, tajnika podružnice te člana Županijske skupštine Stranke. Bio je i tajnik ogranka HNS-a „Hrvatski velikani“.

Glazbom se počeo baviti još u ranoj mladosti. Bio je član prve postave kultnoga bihaćkog sastava „Divlje jagode“. Napisao je i skladao pjesmu ‘HNS’ koja je izvedena na Saboru HNS-a 2007. godine.

– Kao pjesnik, skladatelj, glazbenik i kulturni organizator ostavio je važan trag i u kulturnom životu našega kraja. Bio je i aktivni član velikogoričkoga kulturnog društva „Spark“, a održao je veliki broj koncerata i pjesničkih večeri. Radio je kao zaštitar u AKD Zaštiti. Pamtit ćemo ga kao dobroga čovjeka, prijatelja i veseljaka – kazali su iz velikogoričkog HNS-a.

Posljednji ispraćaj Zvonka Kneževića bit će u srijedu, 21. siječnja, u 10 sati na zagrebačkom Krematoriju, dok će pogreb biti u krugu obitelji u Bihaću.