Home Izdvojeno PREMIJER NA KAVI U GORICI Podržao kandidate u Zagrebačkoj županiji

PREMIJER NA KAVI U GORICI Podržao kandidate u Zagrebačkoj županiji

PODIJELITE

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kasno popodne stigao je u Veliku Goricu kako bi u najvećem gradu Zagrebačke županije podržao stranačke kolege i koalicijske partnere u utrci na nadolazećim lokalnim izborima.

U kafić „Mir“ na Galženici stigli su, uz HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Gorice, Krešimira Ačkara te kandidata za zamjenika Nevena Karasa i ekipa koja se nada nastaviti mandat na čelu Županije; Stjepan Kožić te kandidati za zamjenike Ervin Kolarec i Damir Tomljenović.

Na kavicu s premijerom, koji je stigao u pratnji ministara Božinovića i Medveda, stigli su i načelnici općina i gradonačelnici gradova u Zagrebačkoj županiji. Kratak pozdrav šakom, fotografiranje, kava, sok, distanca i poruka: Svi zajedno možemo nastaviti dobar posao u Zagrebačkoj županiji 16. svibnja.

„Podržavam Krešimira Ačkara za gradonačelnika, čovjeka koji se dokazao i u ranijim mandatima i koji će s novom energijom i programom dati doprinos razvoju ovog grada“, poručio je šef HDZ-a, premijer Andrej Plenković.

Ačkar je pak zahvalio Vladi na podršci.

„Kad nam je bilo najteže, bili ste tu, a u nevolji se poznaju pravi prijatelji. Dobili smo ruku potpore i rješenja koja ne bismo mogli sami nadići“, rekao je Ačkar i dodao kako se u Goricu iz Vlade RH i EU fondova u protekla četiri mjeseca slilo preko 32 milijuna kuna.

„Bit ćemo i dalje jedna od najrazvijenijih županija u Hrvatskoj, a što smo i do sad dokazali svojim radom, projektima i programima“, zaključio je i aktualni župan Stjepan Kožić koji, iako izlazi kao kandidat svoje stranke, najveću podršku ipak očekuje od HDZ-ovog biračkog tijela.