Home Izdvojeno Preko 200 veslača na međunarodnom natjecanju u Pokupskom

Preko 200 veslača na međunarodnom natjecanju u Pokupskom

PODIJELITE

Natjecanjem u kajaku i kanuu jučer je započela proslava dana Općine Pokupsko te njihov 21. rođendan.

– Tradicija veslanja je dosta stara, počeli smo autohtonim drvenim čamcima no sad smo već razvili taj sport tako da se to omasovilo. Danas se pojavilo preko 200 veslača danas u Pokupskom. Nekoliko je postaja s barijerama i brzakima. Kod Starog grada nas čeka rekreacija, sport, uživanje i fina hrana. – rekao nam je Božidar Škrinjarić, načelnik Općine Pokupsko.

Hrvatska kajakaška reprezentacija do sada je osvajala razne medalje, europske i svjetske no nažalost nisu ostvarili normu za olimpijadu u Riu. Kako navodi trener reprezentacije Vinko Miočević, Kajak kanu klub ‘Pokupsko’ jako dobro napreduje te se za njih očekuje svijetla budućnost.

Pokupsko,-Levi-Štefanki,-kajak,-kanu

– Na ovom međunarodnom kajakaškom natjecanju bili su gosti iz Kanade, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije. Priključili smo se grupnom spuštanju kako bi promovirali mjesta uz Kupu i prekrasne plaže. – rekao nam je profesor Vinko Miočević trener Hrvatske kajakaške reprezentacije.

Danas se u Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije služi se sveta misa, a nakon nje na mjesnom groblju ispred središnjeg križa polažu vijenci i svijeće, nakon čega će slijediti sjednica Općinskog vijeća. Program će se nastaviti u športsko-rekreacijskom centru ‘Stari Grad’ turnirima u malom nogometu i odbojci na pijesku. Za dobru zabavu zadužen je Dinacordi-Luna band koji će posjetitelje zabavljati do kasno u noć.