Home Izdvojeno Povelja Gorice i Preloga! “Sport je najbolja prevencija”

Povelja Gorice i Preloga! “Sport je najbolja prevencija”

PODIJELITE

Grad Velika Gorica i Grad Prelog potpisali su danas Povelju o suradnji sportskih zajednica. Tako se gradovi povezuju, izmjenjuju iskustva i mišljenja, jačaju sportske aktivnosti za djecu i mlade, čuvaju zdravlje i rade na prevenciji, ali i povezuju se, surađuju kako bi unaprijedili i nadopunili zajedničke sportske i razvojne ciljeve. „Sport je taj koji usavršava i povezuje, on je i najjeftinija prevencija. Dobrodošli u Veliku Goricu, europski grad sporta“, pozdravio je sportske kolege i djelatnike gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Naime, Gorica je grad s više od 7000 sportaša, s tendencijom novog rasta svake godine, rekao je Goran Kovačić, predsjednik Zajednice sportskih udruga Velike Gorice. Gorica je tako visoko na sportskoj ljestvici u Hrvatskoj, a gradu Prelogu čast je da će u budućnosti na brojnim projektima surađivati upravo- s nama!

„Već su i ranije odigrane brojne ljute utakmice Gorice i Preloga, ligaška natjecanja… Ima neka tajna veza Gorice i Preloga i želimo i dalje nastaviti kvalitetne odnose, kroz sport i prevenciju razviti i izgraditi zdravu sredinu i siguran grad“, istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Preloga, Đuro Ujlaki.

Međimurski gradić Prelog broji 30-tak sportskih udruga s oko 1200 sportaša, pa je ova povelja dobrodošao vjetar u leđa. „Kroz ovu povelju Gorica nam može pomoći da se još kvalitetnije počnemo brinuti i financirati sport i zdravlje, socijalizaciju i život našeg grada“, rekao je predsjednik zajednice SU grada Preloga Dejan Naranđa.

Čestitke su uputili i gorički sportaši, predsjednici klubova,udruga, gradske vlasti, a podršku je obećao i Hrvatski olimpijski odbor. „HOO podržava projekte kojima se uključuju djecu i mladi u sport. Nastojat ćemo pomoći u realizaciji projekata koje ćete provoditi i koji su bitni za naše društvo, kojima ćemo dijeliti radost sporta“, zaključio je Hrvoje Balen, direktor ureda za programe sporta HOO-a.