Home Izdvojeno POUVG organizira edukaciju o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida

POUVG organizira edukaciju o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida

PODIJELITE

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica organizira tečaj pod nazivom “Održiva upotreba pesticida”. Riječ je o osnovnoj izobrazbi o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida za profesionalne korisnike, distributere i savjetnike.

Organizirana su tri modula – modul za profesionalne korisnike, za distributere te za savjetnike. U modul za profesionalne korisnike spadaju OPG i drugi poljoprivrednici iz ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrćarstva i ukrasnog bilja. zatim tvrtke, pravne i fizičke osobe te profesionalni korisnici. U modul za distributere spadaju sljedeće kategorije uvoznici, dobavljači, trgovci na veliko i malo, prodavači. U modul za savjetnike spadaju savjetnici u tvrtkama, javni i privatni savjetnici te savjetnici u prodaji.

Uvjeti za pohađanje edukacije za profesionalne korisnike su navršenih 18 godina života te završeno minimalno osnovno obrazovanje; za distributere i odgovorne osobe u tvrtki je navršenih 18 godina života i završeno minimalno četverogodišnje srednje obrazovanje, odnosno visoko obrazovanje – u skladu s odredbama Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida – poručuju iz POUVG-a.

Potrebna upisna dokumentacija su rodni list, osobna iskaznica te svjedodžba o prethodno završenom obrazovanju.

Tečaj je organiziran u trajanju od 15 sati. Cijene tečaja, kao i prijavnicu potražite na stranici POUVG-a.