Home Izdvojeno POUVG: Gospodarenje otpadom od prapovijesti do današnjih dana

POUVG: Gospodarenje otpadom od prapovijesti do današnjih dana

PODIJELITE

Od kako je moderni čovjek počeo živjet “sjedilačkim načinom života”, a osobito razvojem ruralnih i urbanih naselja, pojavio se problem zbrinjavanja otpada. Sve do nedavno ljudi su na otpad gledali kao nužno zlo, ali razvojem novih tehnologija recikliranja on postaje vrijedan industrijski resurs.

Autolakirnica Brkić

Ako želite više saznati o toj temi, u Pučkom otvorenom učilištu možete pogledati izložbu “Gospodarenje otpadom od prapovijesti do današnjih dana”. Autorica Kornelija A. Giunio provesti će vas razvojem gospodarenja otpadom od prapovijesti, preko antike, srednjeg vijeka do modernog doba. To je prvi takav izložbeni projekt u Hrvatskoj kojim se želi javnost detaljnije informirati o načinima postupanja s otpadom od najranije povijesti te ukazati na nebrigu i nemarnost u odnošenju prema otpadu.

– Izložba „Gospodarenje otpadom od prapovijesti do današnjih dana“ posebno bi mogla biti zanimljiva našim školarcima, ali i svima drugima koji ovu temu smatraju zanimljivom, posebno u kontekstu današnjice i problema s otpadom – poručili su iz POUVG.