Home Izdvojeno POTPISANO: Sporazumom s HEP-om Goričanima niža cijena grijanja

POTPISANO: Sporazumom s HEP-om Goričanima niža cijena grijanja

PODIJELITE

Radi ostvarivanje dugoročne suradnje na projektima koji su od interesa za građane Velike Gorice spojene na centralni toplinski sustav, danas su u prostorijama gradske uprave v.d. gradonačelnik Krešimir Ačkar i direktor HEP-Toplinarstva Zdravko Zajec potpisali Sporazum o suradnji na modernizaciji toplinskog sustava.

Navedenim Sporazumom definirana su načela dugoročne suradnje na projektima istraživanja, razvoja i implementacije samih projekata usmjerenih u na smanjenje troškova grijanja. Tako će HEP-Toplinarstvo, sukladno svojim razvojnim planovima rekonstruirati kotlovnice koje kao energent koriste lož ulje te modernizirati toplovodnu mrežu kao bi se što više smanjili gubici, uz povećanje udjela korištenja obnovljivih izvora energije s ciljem povećanja energetske učinkovitosti i smanjenja štetnih emisija. S druge strane, Grad će u suradnji sa stručnim institucijama analizirati sustav grijanja, sanitarne tople vode i obračuna potrošnje toplinske energije na primjeru pilot projekta nekoliko višestambenih zgrada te provesti druga ispitivanja koja će u konačnici doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu građana.

Potpisom Sporazuma o modernizaciji toplinskog sustava između HEP Toplinarstva i Grada Velike Gorice učinjen je prvi, ali najvažniji korak prema nižoj cijeni grijanja u Velikoj Gorici. Zahvaljujem na odličnoj suradnji u pripremi sporazuma direktoru HEP Toplinarstva Zdravku Zajecu i njegovim suradnicima – izjavio je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

V.d. gradonačelnik Krešimir Ačkar i direktor HEP-Toplinarstva Zdravko Zajec razgovarali su i o potrebi dobre komunikacije između dvije institucije, a sve kako bi građani bili u svakom trenutku upoznati s projektima koji se provode na njihovom području.